Malazgirt Zaferi'nin Yıldönümü

26.08.2010
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

Sayın Cumhurbaşkanımızın, Malazgirt Zaferi'nin yıldönümü dolayısıyla yayımladıkları mesajları aşağıda sunulmaktadır:

"Şanlı tarihimiz, başka milletlere de örnek olacak parlak zaferlerle doludur. Bu zaferlerden biri de, Anadolu topraklarının sonsuza kadar Türk yurdu olmasının yolunu açan Malazgirt Zaferi'dir.

Türk Ordusu'nun cesareti, yeteneği, kararlılığı, kahramanlığı ve büyük komutan Alparslan'ın askeri dehası, Malazgirt'te, sonuçları itibarıyla, Türk ve dünya tarihinde önemli yeri bulunan bir zaferi getirmiştir. Malazgirt Zaferi, Anadolu'da, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşuna uzanan önemli bir dönemi de başlatmıştır.

Sultan Alparslan'ın zafer yolunda sergilediği adalet ve hoşgörü tarihe altın harflerle yazılmış, atalarımızdan bugüne ulaşan bu hasletler Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerini oluşturmuştur.

Milletimiz, 1071'den bu yana Anadolu'da, hoşgörü, sevgi, dayanışma, birlik ve beraberliği egemen kılmış, yüzyıllardır birçok medeniyete evsahipliği yapan bu topraklar barış ve hoşgörü çağrısının merkezi olmuştur.

Türk milleti, bugün de geçmişinden aldığı güçle, sahip olduğu tarihsel ve kültürel zenginlikleri gelecek kuşaklara aktarmak, Türkiye Cumhuriyeti'ni sonsuza dek yaşatmak için aynı azim ve kararlılıkla çalışmaktadır.

Malazgirt Zaferi'nin 939. yıldönümünde, Sultan Alparslan'ı ve cennet vatanımız uğruna canını veren tüm şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyor, vatandaşlarımıza selam ve sevgilerimi iletiyorum."

Yazdır Paylaş Yukarı