30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı

29.08.2008
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Sayın Cumhurbaşkanımızın, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yayınladıkları mesaj aşağıda sunulmaktadır:

"Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunu sağlayan süreçteki en önemli dönüm noktası olan 30 Ağustos Zaferi'nin 86. yıldönümünü büyük bir coşkuyla kutluyoruz.
Vatanı işgal edilerek bağımsızlığına kastedilen Türk milleti Kurtuluş Savaşı'yla Atatürk'ün önderliğinde bir varoluş mücadelesi vermiştir.
Bu mücadele gücünü, vatanını korumak için and içmiş milletimizin bağımsızlık inancından, Atatürk'ün dehasından, Ordumuzun kahramanlık ve cesaretinden almıştır. Türk milleti Kurtuluş Savaşı'nda kaderini kendi elleriyle çizmiş, kayıtsız şartsız egemenliğini dünyaya ilan etmiştir.
Türk milleti Ordusuyla, kadın-erkek, genç-yaşlı tüm fertleriyle topyekûn bir direniş göstermiş, tarih önünde büyük bir destan yazmıştır.
30 Ağustos Zaferi tarihimizin en parlak başarıları arasında yer almaktadır. Büyük Zafer, milletimizin ve kahraman Ordumuzun, Atatürk idaresinde, canımızdan aziz bildiğimiz, bin yıldır üzerinde yaşadığımız vatan topraklarını sonsuza kadar koruma azmiyle gerçekleştirdiği bir mucizedir.
Milletimiz böylelikle, ecdadımızın büyük fedakarlıklarla vatan yaptığı mukaddes topraklarda sonsuza kadar bağımsız yaşama iradesini ortaya koymuştur. 30 Ağustos Zaferi aynı zamanda, milletimizin ve Ordumuzun yenilmezliğini ve kudretini ispatlayan bir zaferdir.
30 Ağustos Zaferi'nin ardından Atatürk'ün sağlam ve güçlü temeller üzerine kurduğu modern Türkiye Cumhuriyeti, milletimizin engin deneyiminin ve onurlu bir hayat sürme idealinin ortaya çıkardığı eşsiz bir eserdir. Bu bakımdan 30 Ağustos Zaferi, Türk milleti için yeni bir başlangıçtır.
Bugün Türkiye Cumhuriyeti, kararlı adımlarla yoluna devam etmektedir. Milletçe birlik ve beraberlik içinde elde ettiğimiz başarılar, ülkemizin yolunun açık olduğunun en somut göstergesidir.
Ulaştığımız seviyeyi, parlak bir geleceğin habercisi olarak değerlendiriyorum. İnanıyorum ki Türkiye, ekonomisiyle, demokrasisiyle, Ordusuyla, istikrarını koruyan, uluslararası alanda ağırlığını sürekli artıran güçlü bir ülke olarak yükselmeye devam edecektir.
Güçlü, modern ve etkili Türk Silahlı Kuvvetlerinin caydırıcılığının yüksek tutulması, ulusal bekamızın kaçınılmaz gereğidir. Ordumuzun modernizasyonunun kesintisiz devam ettirilmesi, Türkiye Cumhuriyeti'nin temel öncelikleri arasındadır. Çevremizde yaşanan gelişmeler, konunun önemini bir kez daha gözler önüne sermiştir.
30 Ağustos Zafer Bayramı'nda, bu ülkeyi bizlere miras bırakan Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Atatürk'ü, Kurtuluş Savaşı'nın tüm kahramanlarını, kanlarıyla, canlarıyla bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi, gazilerimizi saygı ve minnetle anıyorum.
Büyük Zafer’in 86. yılında, milletimizin, tarihi zaferlerle dolu şanlı Ordumuzun mensuplarının, dünya barışının sağlanmasına katkıda bulunmak için yurtdışında üstün başarıyla görev yapan birliklerimizin Zafer Bayramı’nı en içten duygularla kutluyor, vatandaşlarımıza selam ve sevgilerimi iletiyorum."
Yazdır Paylaş Yukarı