Marmara Depremi'nin 11. Yılı

17.08.2010
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

Büyük çapta can ve mal kaybına yol açan Marmara Depremi'nin üzerinden 11 yıl geçse de, Türkiye bu felaketi hiçbir zaman unutmadı.

Kaybettiklerimizin acılarını yüreğimizde hissediyoruz. Bu vesileyle, ailelerimizin acısını paylaştığımı bir kez daha ifade etmek istiyorum.

Maalesef depremde hayatını kaybedenleri geri getirmek mümkün değildir. Ancak bu büyük felakete sebep olan ihmaller ve hataların sorgulanarak, atılması gereken adımların kararlılıkla sürdürülmesi elzemdir.

Geçen yıllar içerisinde, depreme hazırlık kapsamında yürütülen ciddi çalışmalara rağmen, kat edilen yolun yeterli olduğunu söyleyemeyiz. Bu nedenle Türkiye'nin bir deprem ülkesi olduğu gerçeğini daima gözönünde bulundurarak, hazırlanan raporlar ışığında eksiklerimizi hızla tamamlamak durumundayız.

Benzer acıların tekrarlanmaması için, yaşananlardan gerekli dersleri çıkarmak, toplumu bilinçlendirmek ve depremin zararlarını önleyecek tedbirleri almak konusunda, herkesin sorumlulukla hareket etmesi büyük önem taşımaktadır.

Bu süreçte Devlet'in yanı sıra, sivil toplum örgütlerine ve tek tek bireylere önemli görevler düşmektedir. Vatandaşlarımın bu konuda gerekli duyarlılığı göstereceğinden şüphe duymuyorum.

Türkiye'nin bir daha böyle felaketler yaşamamasını temenni ediyorum. Marmara Depreminde hayatını kaybedenleri rahmetle anıyor, yakınlarına bir kez daha başsağlığı ve sabırlar diliyorum.

Yazdır Paylaş Yukarı