Azerbaycan Ziyareti

13.08.2010
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült

Sayın Cumhurbaşkanımız, Türkiye ile Azerbaycan arasında düzenli olarak gerçekleştirilmekte olan üst düzey ziyaretler çerçevesinde, Cumhurbaşkanı Sayın İlham Aliyev’in davetine icabetle, 16-17 Ağustos 2010 tarihlerinde Azerbaycan’a resmi bir ziyarette bulunacaklardır. Sayın Cumhurbaşkanımıza, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı ve Türkiye-Azerbaycan Karma Ekonomik Komisyonu Eşbaşkanı Sayın Taner Yıldız’ın yanısıra resmi zevat, akademisyenler ve medya mensuplarından oluşan üst düzey bir heyet refakat edecektir.

Sayın Cumhurbaşkanımız, Azerbaycan’ı ziyaretleri sırasında Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’le gerçekleştirecekleri ikili ve heyetlerarası görüşmelerin yanısıra, Meclis Başkanı Oktay Esadov, Başbakan Artur Rasizade ve Azerbaycan Kafkas Müslümanları İdaresi Başkanı Şeyhülislam Allahşükür Paşazade’yi kabul edeceklerdir.

Ziyaret sırasında gerçekleştirilecek görüşmelerde, Türkiye ile Azerbaycan ikili ilişkilerinin gündeminde yeralan konular ile her iki ülkenin ortak ilgi alanına giren bölgesel ve uluslararası gelişmeler ele alınacak ve bütün yönleriyle değerlendirilecektir.

Yazdır Paylaş Yukarı