Anafartalar Zaferi'nin Yıldönümü

10.08.2010
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Sayın Cumhurbaşkanımızın, Anafartalar Zaferi'nin yıldönümü dolayısıyla yayımladıkları mesaj aşağıda sunulmaktadır:

"Çanakkale Savaşları, Türk ve dünya tarihinin en önemli dönüm noktalarından biridir.

Çanakkale'de üstün cesaret ve fedakarlıklarla verilen onurlu mücadele, sadece milletimizin kaderini değil, tarihin akışını da değiştirmiştir.

Deniz ve kara savaşlarında elde edilen unutulmaz zaferlerin şüphesiz milletimizin tarihinde ayrı bir yeri vardır. Bu zaferler, vatan topraklarını savunmak için hayatını ortaya koyan bir neslin, bugünkü nesillere armağanı olmuştur.

Kara savaşlarının kritik bir aşamasında, Anafartalar Grup Komutanı Mustafa Kemal idaresindeki Türk Ordusu'nun Anafartalar'da kazandığı Zafer, Türk milletinin vatanına her şart altında sahip çıkacağını, bağımsızlığından ve özgürlüğünden hiçbir zaman vazgeçmeyeceğini dünyaya bir kez daha göstermiştir.

Çanakkale Savaşlarının milletimiz açısından en önemli sonuçlarından biri de, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, büyük bir komutan ve lider olarak tarih sahnesine çıkarması olmuştur. Atatürk, askeri dehası ve yeteneğiyle savaşın kazanılmasında belirleyici rol oynamıştır.

Tarihimizdeki zaferler, bugünlere nasıl geldiğimizi hatırlatırken, Türk milletinin hedeflerini şartlar ne kadar zor olursa olsun gerçekleştireceğini de anlamlı şekilde ortaya koymaktadır.

Bugün bu bilinçle, herkesin huzur içinde yaşadığı müreffeh, hür ve demokratik bir Türkiye'ye ulaşmak için büyük fedakarlık gösterilmektedir. Geçmişte bağımsızlık konusunda sergilenen birlik, beraberlik ve dayanışma, muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkma hedefinde de sergilenmektedir. Bu kararlılığın ve özgüvenin, ülkemizi güçlü ve parlak yarınlara taşıyacağına inancım tamdır.

Anafartalar Zaferi'nin yıldönümünde, büyük komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, Çanakkale'de tarih yazan tüm kahramanlarımızı saygı, rahmet ve şükranla anıyorum."
Yazdır Paylaş Yukarı