Hatay'ın Anavatana Katılmasının Yıldönümü

23.07.2010
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Sayın Cumhurbaşkanımızın, Hatay'ın Anavatana katılmasının yıldönümü dolayısıyla yayımladıkları mesaj aşağıda sunulmaktadır:
"Türkiye Cumhuriyeti, kurulduğu günden bu yana uluslararası ilişkilerinde diyalog, karşılıklı güven ve saygıyı benimsemiş, barış ve dostluğu temel ilke edinmiştir.
Büyük Atatürk'ün özel bir ilgi gösterdiği Hatay sorununun diplomatik yollarla çözülmesi, bu anlayışın bir göstergesi olmuştur.
Türkiye'nin büyük önem verdiği bu süreç, öngörülü yaklaşımlar ve politikalarla nihai çözüme kavuşturulmuş ve Hatay'ın Anavatana katılmasıyla sonuçlanmıştır.
Bağımsız Hatay Parlamentosu'nun Hatay'daki vatandaşlarımızı Anavatanla kucaklaştıran katılma kararı, milletimizi ilerleme yolunda daha da güçlü kılan, milli birlik konusundaki kararlılığını bir kez daha dünyaya duyuran tarihi bir karar olmuştur.
Hataylı vatandaşlarımızı bu milli günümüzde yürekten tebrik ediyorum. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve Hatay Cumhurbaşkanı Tayfur Sökmen başta olmak üzere, bu amaç uğrunda çaba harcayan herkesi saygı ve minnetle anıyor, tüm vatandaşlarımıza selam ve sevgilerimi iletiyorum. "
Yazdır Paylaş Yukarı