Slovenya Ziyareti

13.07.2010
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Sayın Cumhurbaşkanımız, geçen yıl ülkemizi ziyaret eden Slovenya Cumhurbaşkanı Sayın Danilo Türk'ün davetine icabetle, 14-15 Temmuz 2010 tarihlerinde Slovenya'ya resmi ziyarette bulunacaklardır.

İki ülke Cumhurbaşkanları 14 Temmuz 2010 günü gerçekleştirecekleri görüşmelerde Türkiye ile Slovenya arasında mevcut ikili siyasi, ekonomik, ticari ve kültürel ilişkileri değerlendirecek; geleceğe dönük yeni işbirliği imkanlarının yanısıra, güncel bölgesel ve uluslararası konularda görüş alışverişinde bulunacaklardır.

Sayın Cumhurbaşkanımız, Slovenya Ulusal Meclis Başkanı Pavel Gantar, Başbakan Borut Pahor ve Ljubljana Belediye Başkanı Zoran Jankovic'i de kabul edecekler; 15 Temmuz günü yapılacak Türkiye-Slovenya İş Konseyi Toplantısı'na Slovenya Cumhurbaşkanı Sayın Türk ile birlikte katılacaklar ve işadamlarına hitap edeceklerdir.

Türkiye-Slovenya ilişkileri her alanda sorunlardan uzak şekilde gelişmeye ve güçlenmeye devam etmektedir.

NATO'da müttefik olan Türkiye ile Slovenya arasında güçlü bir diyaloga dayanan dostane ilişkilerin yanısıra, her geçen gün somut şekilde ilerleyen kapsamlı ekonomik, ticari ve kültürel ilişkiler mevcuttur. Slovenya ülkemizin AB üyeliğini güçlü bir şekilde desteklemektedir. Türkiye ve Slovenya bölgesel ve uluslararası konularda yakın işbirliği içinde benzer yaklaşım ve bakış açısını benimsemekte, ortak evrensel değerleri paylaşmakta, yeraldıkları bölgenin istikrar ve refahına katkı sağlamaktadır.
Yazdır Paylaş Yukarı