Zambiya Cumhurbaşkanı Rupiah Bwezani Banda'nın Ülkemizi Ziyareti

10.07.2010
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Zambiya Cumhurbaşkanı Rupiah Bwezani Banda, Sayın Cumhurbaşkanımızın davetlisi olarak 11-15 Temmuz 2010 tarihlerinde Türkiye'yi ziyaret edecektir.

Cumhurbaşkanı Banda'nın bu ziyareti, Türkiye ve Zambiya arasında Cumhurbaşkanı seviyesinde yapılan ilk resmi ziyaret olması bakımından özel bir önem taşımaktadır.
Ziyaret sırasında yapılacak görüşmeler, ikili ilişkilerimizin tüm yönleriyle en üst düzeyde ele alınması ve güçlendirilmesine, ilave işbirliği imkanlarının değerlendirilmesine, iki ülke ilişkilerinin ahdi temelinin geliştirilmesine ve başta Afrika kıtasında öne çıkan konular olmak üzere güncel bölgesel ve uluslararası gelişmelere dair görüş alışverişine vesile teşkil edecektir.

Türkiye'nin Afrika ile sahip olduğu stratejik ortaklık ilişkileri çerçevesinde, özellikle Sahra'nın Güneyindeki Afrika ülkeleriyle ikili seviyede yürüttüğümüz karşılıklı ziyaretlerde son dönemde kayda değer bir artış yaşanmıştır. Dost ülke Zambiya'nın Cumhurbaşkanı Banda'nın ülkemizi ziyareti, Türkiye ile Afrika ülkeleri arasındaki istişare ve temasların pekiştirilmesi açısından da fayda sağlayacaktır.

Cumhurbaşkanı Banda, beraberindeki heyetle, 13 Temmuz sabahı Ankara'dan İstanbul'a geçerek bazı temaslarda bulunacak, 14 Temmuz günü Türkiye-Zambiya Ticaret ve Yatırım Forumu'na katılacak ve 15 Temmuz sabahı ülkemizden ayrılacaktır.
Yazdır Paylaş Yukarı