Uluslararası Nasreddin Hoca Şenlikleri Dolayısıyla Yayımladıkları Mesaj

05.07.2010
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Sayın Cumhurbaşkanımızın, Akşehir'de düzenlenen Uluslararası Nasreddin Hoca Şenlikleri dolayısıyla yayımladıkları mesaj aşağıda sunulmaktadır:
"Güldürürken düşündüren, düşündürürken öğreten fıkralarıyla sembolleşen Nasreddin Hoca, kültürümüzün önemli değerlerindendir.
Nasreddin Hoca, esasen Anadolu insanının zeka inceliğini, nükte yeteneğini, insan sevgisini de yansıtmaktadır.
Bilge kişiliği ve insanın kendisini sorgulamasını sağlayan ince mesajlarıyla ülke sınırlarını aşarak farklı coğrafyalara da ulaşan Nasreddin Hoca, insanlarla arasında güçlü bağlar kurmuştur.
Nasreddin Hoca Şenliklerine bugün yurt dışından da büyük ilgi gösterilmesi, onun etki gücünü, çok yönlü kişiliğiyle ne kadar geniş kitleleri yakalayabildiğini ortaya koymaktadır.
Akşehirliler'in, her yıl düzenledikleri uluslararası şenlikle, Nasreddin Hoca'nın mirasına sahip çıktıklarını göstermeleri memnuniyet vericidir.
Kültürümüzün ayrılmaz parçası olan böyle önemli şahsiyetlerin yaşatılması ve yeni nesillere tanıtılması bakımından bu tür faaliyetleri çok anlamlı buluyorum.
Uluslararası Nasreddin Hoca Şenlikleri için ülkemize gelen yabancı konuklarımıza da hoş geldiniz diyorum.
Şenliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyor, konuklarımıza ve vatandaşlarımıza selam ve sevgilerimi sunuyorum."
Yazdır Paylaş Yukarı