Endonezya Cumhurbaşkanı Sayın Yudhoyono'nun Ülkemizi Ziyaretleri

28.06.2010
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Endonezya Cumhurbaşkanı Sayın Susilo Bambang Yudhoyono, Sayın Cumhurbaşkanımızın davetlisi olarak, 28 Haziran – 1 Temmuz tarihlerinde ülkemize resmi bir ziyarette bulunacaktır.

Sayın Cumhurbaşkanımız ile Yüksek Konuğu arasında yapılacak görüşmelerde, ikili ilişkilerimiz ve ilave işbirliği imkanları tüm yönleriyle en üst düzeyde ele alınacak, keza İKÖ, G-20 ve D-8 başta olmak üzere uluslararası ve çoktaraflı platformlardaki verimli diyalog ve işbirliğimiz çerçevesinde güncel bölgesel ve uluslararası konular hakkında görüş alışverişinde bulunulacaktır. Ziyaret vesilesiyle, iki ülke arasında ahdi zemini tamamlayıcı ve işbirliğini güçlendirici mahiyette anlaşmalar da imzalanacaktır.

Ziyaret kapsamında, her iki Cumhurbaşkanının katılımıyla İstanbul'da Türkiye-Endonezya İş Forumu düzenlenecektir.

Dost ve kardeş Türkiye ile Endonezya arasındaki ilişkiler karşılıklı güven ve anlayışa dayalı olarak tarihten gelen birikimin de verdiği güçle her alanda ortak menfaatlerimiz temelinde hızlı bir ilerleme göstermektedir.

Endonezya'dan ülkemize 25 yıl aradan sonra Cumhurbaşkanı düzeyinde gerçekleştirilecek bu ziyaretin, ikili ilişkilerimizin geliştirilmesinde yeni ve önemli bir aşama teşkil edeceği, ayrıca bölgesel ve uluslararası konulardaki diyalog ve işbirliğimizi pekiştireceği değerlendirilmektedir.
Yazdır Paylaş Yukarı