İstanbul Ziyareti

19.06.2010
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Sayın Cumhurbaşkanımız, 21 Haziran 2010 Pazartesi günü İstanbul'a gideceklerdir.

Bu çerçevede, Sayın Cumhurbaşkanımızın evsahipliğinde, "Güneydoğu Avrupa İşbirliği Süreci (GDAÜ) Devlet/Hükümet Başkanları Zirvesi" ve "Güneydoğu Avrupa Devlet Başkanları Kültürel Koridorlar Zirve Forumu Sekizinci Toplantısı" 23 Haziran 2010 tarihinde İstanbul'da düzenlenecektir.

GDAÜ Zirvesine, süreç üyesi 11 ülkeden Devlet/Hükümet Başkanları ile özel misafir olarak davet edilen diğer bazı ülke ve Avrupa Birliği, Avrupa Konseyi, UNESCO, NATO, Birleşmiş Milletler, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı, Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü gibi uluslararası kuruluşların üst düzey temsilcileri katılacaktır. İstanbul Zirvesi'nde Slovenya da GDAÜ üyesi olacaktır. Dönem Başkanlığı sloganımız "Paylaşılan Tarihten, Ortak Geleceğe" olarak belirlenmiştir. Zirve'nin hitamında Dönem Başkanlığını Karadağ Türkiye'den devralacaktır.

GDAÜ Zirvesi'ni takiben, Kültürel Koridorlar Zirve Forumu "Kültürel Diyaloğun Metaforu Olarak Müzik" temasıyla aynı gün öğleden sonra Sayın Cumhurbaşkanımızın evsahipliğinde İstanbul'da gerçekleştirilecektir.

Sayın Cumhurbaşkanımız, her iki Zirveye de iştirak edecek Devlet ve Hükümet Başkanları ve uluslararası kuruluş temsilcileri ile ikili temaslarda bulunacaklardır.

Sayın Cumhurbaşkanımız ayrıca, 24 Haziran 2010 Perşembe günü, Harp Akademileri Komutanlığı'nda bir konferans verecekler ve Milli Güvenlik Kurulu Toplantısı'na başkanlık edeceklerdir.
Yazdır Paylaş Yukarı