Türkiye Kızılay Derneği'nin Kuruluş Yıldönümü

11.06.2010
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Sayın Cumhurbaşkanımız, Türkiye Kızılay Derneği'nin kuruluş yıldönümü dolayısıyla Genel Başkan Tekin Küçükali'ye bir mesaj göndermiştir.
Sayın Cumhurbaşkanımızın mesajı şöyledir:

"Savaş alanında yaralanan ve hastalanan askerlere yardım etme amacıyla kurulduğu günden bu yana, faaliyet alanını sürekli geliştiren, tüm insanlığa hizmeti ilke edinen Kızılay, ülkemizin için büyük bir gurur kaynağıdır.
Hiçbir ayrım gözetmeden, tarafsızlık, bağımsızlık, gönüllülük, birlik ve evrensellik esaslarından ödün vermeden 142 yıldır başarılı çalışmalarını sürdüren Türk Kızılayı, ülkemizin en yaygın ve etkin sivil toplum kuruluşudur.
Ülkemizde yaşanan tabii afetler sırasında, en hızlı şekilde vatandaşlarımızın yardımına koşan Kızılay, aynı zamanda uluslararası kuruluşlarla işbirliği içinde, dünyanın her köşesine yardım elini uzatmakta, muhtaç insanların zor günlerinde yanlarında olmaktadır. Kızılay böylelikle, toplumlar arasında barış ve dostluk köprülerinin kurulmasında önemli rol oynamaktadır.
Türkiye Kızılay Derneği, bir insanlık kurumu olarak yürüttüğü ve hepimize kıvanç veren çalışmalarını şüphesiz vatandaşlarımızın gönülden gelen katkısı ve desteğiyle başarıya ulaştırmıştır. Bu nedenle bütün vatandaşlarımızı, kan bağışı ve diğer yardımlarıyla Kızılay'a desteklerini sürdürmeye çağırıyorum.
Türkiye Kızılay Derneği'nin kuruluş yıldönümünü tebrik ediyor, size, Kızılay'ın tüm çalışanlarına başarı dileklerimi, sevgi ve selamlarımı iletiyorum. "
Yazdır Paylaş Yukarı