Güney Kore Ziyareti

10.06.2010
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Sayın Cumhurbaşkanımız, Kore Cumhuriyeti Devlet Başkanı Lee Myung-bak'ın davetine icabetle 14-16 Haziran 2010 tarihlerinde Seul ve Busan'a resmi ziyarette bulunacaklardır.

Böylece, 28 yıl aradan sonra ülkemizden Kore Cumhuriyeti'ne ilk kez Cumhurbaşkanı düzeyinde resmi ziyaret gerçekleştirilmiş olacaktır.

Sayın Cumhurbaşkanımıza, Bakanlarımız, milletvekillerimiz ve diğer resmi zevat ile medya, sivil toplum kuruluşları ve iş dünyamızın temsilcilerinden oluşan geniş bir heyet refakat edecektir.

Bu sene, Birleşmiş Milletler bayrağı altında katıldığımız Kore Savaşı'nın başlangıcının 60. yıldönümü olması dolayısıyla, Sayın Cumhurbaşkanımızın Kore Cumhuriyeti'ni ziyaretleri, bu bakımdan da ayrı bir önem taşımaktadır. Sözkonusu anlamlı yıldönümünde Sayın Cumhurbaşkanımıza ziyaretleri sırasında Kore Savaşı Gazilerimiz de eşlik edeceklerdir.

Sayın Cumhurbaşkanımızın Güney Koreli mevkidaşıyla yapacağı görüşmelerde, ilişkilerimizin ve ilave işbirliği imkânlarının tüm veçheleriyle ele alınması, ayrıca BM Güvenlik Konseyi geçici üyeliğimiz çerçevesinde her iki ülkeyi ilgilendiren bölgesel ve uluslararası konularda görüş alışverişinde bulunulması öngörülmektedir.

Ziyaret vesilesiyle, iki ülke arasında ahdi zemini tamamlayıcı ve işbirliğini güçlendirici mahiyette anlaşmalar da imzalanacaktır.

Sayın Cumhurbaşkanımız, Seul'deki resmi temaslarının ardından Busan şehrine geçerek, Birleşmiş Milletler Anıtsal Mezarlığı içinde yeralan Türk Şehitliği'ni de ziyaret edeceklerdir.

Ziyaret vesilesiyle ayrıca, Türk-Kore İş Konseyi Ortak Toplantısı düzenlenecek ve Sayın Cumhurbaşkanımız bu çerçevede Kore Cumhuriyeti'nin öndegelen işadamı ve yatırımcılarına hitap edeceklerdir.

Sayın Cumhurbaşkanımızın, Kore Cumhuriyeti'ni ziyaretleri her alandaki işbirliğimizin derinleştirilmesi ve çeşitlendirilmesine, keza geleneksel olarak dostluk ilişkilerine sahip ve G-20 üyesi olan ülkelerimiz arasında bölgesel ve uluslararası konulardaki diyalog ve istişarelerimizin güçlendirilmesine vesile olacaktır.
Yazdır Paylaş Yukarı