Dünya Çevre Günü Mesajları

05.06.2010
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Sayın Cumhurbaşkanımızın Dünya Çevre Günü mesajları aşağıda sunulmaktadır.
"Çevre konusu üzerinde titizlikle durulması gereken dünyanın en önemli gündem maddeleri arasındadır.
Bugün insanlık, iklim değişikliği, kuraklık, biyolojik çeşitliliğin azalması, zehirli atıklar gibi ciddi çevre sorunlarıyla karşı karşıyadır.
Bu küresel sorunların çözümü uluslararası işbirliğini ve sürdürülebilirlik ilkesinin hayata geçirilmesini zorunlu kılmaktadır.
Türkiye insanlığı ilgilendiren tüm konularda olduğu gibi çevre sorunlarında da aktif rol üstlenmekte ve küresel girişimlere destek vermektedir.
Ülkemiz iklim değişikliğine karşı yapılan küresel mücadeleye katkılarını, geçen yıl Kyoto Protokolü'ne resmen taraf olarak bir defa daha ortaya koymuştur.
Yine Avrupa Birliği ile yürütülen üyelik müzakerelerinde "Çevre" faslı, 2009 yılı sonlarına doğru açılmıştır. Çevre Faslının açılması ve bu kapsamda Topluluk Müktesebatına uyumun sağlanması, halkımızın sağlıklı bir çevrede yaşaması yönünde önemli adımlar atılmasını beraberinde getirecektir.
Bununla birlikte toplumumuzda her geçen gün artan çevre bilinci bizleri gelecek adına umutlu kılmaktadır. Sivil toplum örgütlerinin, medyamızın, kamu kurum kuruluşlarının bu yöndeki girişimleri memnuniyet vericidir. Bu çalışmaların artarak süreceğinden şüphe duymuyorum.
Bizler doğayı koruyarak, zenginleştirerek gelecek nesillere daha yeşil, daha yaşanabilir bir ülke bırakabilmek için var gücümüzle çalışıyoruz.
Göreve geldiğimden bu yana çevre konusuna büyük önem verdiğimi, çevreyle ilgili projeleri himayeme almaktan ve destek vermekten mutluluk duyduğumu vatandaşlarımla bir kez daha paylaşmak istiyor, Dünya Çevre Günü'nü kutluyorum."
Yazdır Paylaş Yukarı