İstanbul'u Ziyaret

04.06.2010
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Sayın Cumhurbaşkanımız, 5 Haziran 2010 Cumartesi günü İstanbul'a gideceklerdir.
Sayın Cumhurbaşkanımız, 7 Haziran 2010 Pazartesi günü, 38. Uluslararası Müzik Festivali kapsamında, ünlü Eston besteci Arvo Part'ın İstanbul'a ithaf ettiği "Adem'in Yakarışı" adlı eserinin Topkapı Sarayı'ndaki dünya prömiyerini Estonya Cumhurbaşkanı Sayın Toomas Hendrik İlves ile birlikte izleyeceklerdir.
Sayın Cumhurbaşkanımız ayrıca, 8-9 Haziran 2010 tarihlerinde İstanbul'da düzenlenecek Asya'da İşbirliği ve Güven Arttırıcı Önlemler Konferansı (AİGK/CICA) Zirvesi'ne evsahipliği yapacaklardır.
Kırka yakın ülkenin Devlet ve Hükümet Başkanı, Bakan ve diğer yetkililer, yirmiye yakın uluslararası kuruluşun da Genel Sekreter veya diğer üst düzey temsilcileri aracılığıyla iştirak edeceği CICA İstanbul Zirvesi çerçevesinde, Türkiye Örgütün Dönem Başkanlığını 2010-2012 dönemi için Kazakistan'dan devralacaktır.
Ayrıca, İstanbul Zirvesi sırasında Vietnam ve Irak'ın CICA'ya katılım törenleri düzenlenecektir. Böylece, Örgütün üye devlet sayısı 22'ye yükselecektir.
Sayın Cumhurbaşkanımız, CICA İstanbul Zirvesi vesilesiyle çok sayıda konuk Devlet ve Hükümet Başkanı ile ikili görüşmeler gerçekleştireceklerdir.
Yazdır Paylaş Yukarı