Türk Hava Kuvvetleri'nin Kuruluş Yıldönümü

01.06.2010
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Sayın Cumhurbaşkanımız, Türk Hava Kuvvetleri'nin kuruluş yıldönümü dolayısıyla, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Aksay'a bir mesaj göndermiştir.
Sayın Cumhurbaşkanımızın mesajı şöyledir:
"Türk Hava Kuvvetleri'nin kuruluş yıldönümünde tebriklerimi iletiyorum.
Vazife ve sorumluluklarını üstün bir görev anlayışı içerisinde başarıyla icra eden Türk Hava Kuvvetleri, Kahraman Ordumuzun temel taşlarındandır.
Bugün Türk Hava Kuvvetleri, ulaştığı yüksek seviye ile TSK'nın caydırıcı vasfını pekiştirirken, milletimize de gurur vermektedir.
Dünyadaki ilk askeri havacılık teşkilatlarından olan Hava Kuvvetleri'nin, nitelikli personeli, modern kuvvet yapısı ve teknik donanımı ile dünya havacılığında saygın bir yere gelmesini takdirle karşılıyoruz.
Önümüzdeki yıl yüzüncü kuruluş yıldönümünü kutlayacak olan Hava Kuvvetlerimizin, Atatürk'ün "İstikbal göklerdedir" direktifi doğrultusunda geleceğe en güçlü şekilde ulaşacağından; ulusal ve uluslararası görevlerini, her türlü şart altında en mükemmel şekilde yerine getireceğinden şüphe duymuyoruz.
Türk Hava Kuvvetleri'nin kuruluş yıldönümünde; kutsal görevleri sırasında şehit olan kahraman havacılarımızı saygı ve rahmetle anıyor, size ve Hava Kuvvetlerimizin fedakâr mensuplarına selam ve sevgilerimi sunuyorum."
Yazdır Paylaş Yukarı