İstanbul'un Fethinin 557. Yıl Dönümü

29.05.2010
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Sayın Cumhurbaşkanımızın, İstanbul'un fethinin 557. yıl dönümü mesajları aşağıda sunulmaktadır:
"Milletimiz için büyük anlamı ve değeri bulunan İstanbul'un fethi, insanlığın geleceğini etkileyen önemli bir dönüm noktası olarak da tarihe yazılmıştır.
Birçok medeniyetin izlerini barındıran İstanbul, Fatih Sultan Mehmet'in yönetiminde farklılıkların uyum içinde yaşadığı, değişik inanç ve kültürlerin birarada hoşgörü ortamını oluşturduğu örnek bir merkez haline gelmiştir.
Tüm insanlığın ortak hafızasını taşıyan İstanbul, tarih boyunca kültüre, sanata, eğitime, bilime ve ticarete öncülük eden bir şehir olmuştur.
Doğu ile Batıyı birbirine bağlayan bir kavşak olan İstanbul, zengin ve eşsiz tarihiyle sadece geçmişi değil geleceği de temsil etmektedir.
Yeditepe üzerine kurulan boğazın incisi bu eşsiz şehir, bugün modern Türkiye'nin toplumsal, ekonomik, kültürel ve sanatsal hayatına yön vermekte, tarihsel ve kültürel zenginliklerine sahip çıkarak örnek bir gelişme sergilemektedir.
2010 yılı Avrupa Kültür Başkenti İstanbul'un zenginlikleri ve doğal güzellikleri, düzenlenecek etkinliklerle tüm dünyayı bir kez daha büyüleyecektir.
Dinamik ve güçlü Türkiye'nin vitrini İstanbul, barışın, sevginin ve kardeşliğin sembolü olarak gelecek nesillere aktarılacak, onların da gurur duyacakları bir miras olarak yarınları kucaklayacaktır.
Bu düşüncelerle İstanbul'un fethinin mimarı, büyük devlet adamı Fatih Sultan Mehmet'i ve fethin kahramanlarını saygı ve rahmetle yadediyor, tüm vatandaşlarıma selam ve sevgilerimi iletiyorum."
Yazdır Paylaş Yukarı