Kazakistan Ziyareti

22.05.2010
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Sayın Cumhurbaşkanımız, Kazakistan Cumhurbaşkanı Sayın Nursultan Nazarbayev'in davetine icabetle 23-26 Mayıs 2010 tarihlerinde Kazakistan'a resmi bir ziyarette bulunacaklardır. Ziyaret sırasında Sayın Cumhurbaşkanımıza Bayındırlık ve İskan Bakanı Sayın Mustafa Demir, milletvekillerimiz, üst düzey resmi zevat ve işadamlarımız eşlik edeceklerdir.

Ziyaretleri sırasında Türkiye ile Kazakistan arasındaki ikili ilişkilerin gündeminde yeralan konular ile bölgesel ve uluslararası gelişmeler ele alınacaktır. Ziyareti sırasında Kazakistan Parlamentosu'nun birleştirilmiş oturumuna hitap edecek olan Sayın Cumhurbaşkanımız ayrıca, Kazakistan ve Türk Dünyası açısından tarihi ve kültürel değeri haiz Türkistan şehrini de ziyaretle, Hoca Ahmet Yesevi Türk-Kazak Üniversitesi'nde incelemelerde bulunacaklardır.

Sayın Cumhurbaşkanımızın ziyaretleri, ortak tarih, dil ve kültürü paylaştığımız Kazakistan ile geçtiğimiz sene Cumhurbaşkanı Sayın Nazarbayev'in ziyareti sırasında tesis edilmiş bulunan stratejik ortaklık ilişkimizin derinleştirilmesine, ortak coğrafyamızda istikrar ve refaha katkıda bulunmak için yeni fırsatlar yaratılmasına imkan tanıyacaktır.
Yazdır Paylaş Yukarı