19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Mesajları

18.05.2010
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Sayın Cumhurbaşkanımızın, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı mesajları aşağıda sunulmaktadır:
"Saygıdeğer Vatandaşlarım, Sevgili Gençler,
Milletçe coşkuyla kutladığımız 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nda sizlere sevgilerimi, en iyi dileklerimi sunuyorum.
19 Mayıs Atatürk`ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı hepimize kutlu olsun!
Bu milli bayramımızda şanlı tarihimizle ve ecdadımızın başarılarıyla bir kez daha kıvanç duyuyoruz. Bir büyük geleceğe doğru yürürken, umut doluyuz.
Tarihimizdeki önemli yıldönümleri, bizlere nereden gelip nereye gittiğimizi, atalarımızın miras bıraktığı bu ülkeyi nerelere taşımamız gerektiğini düşünmemizi de sağlıyor.
19 Mayıs 1919, Türk milletinin kendi kaderinde ve ülke yönetiminde söz sahibi olmasının miladıdır. Milletimiz için yeni bir başlangıç, güçlü ve kararlı bir tercih olan 19 Mayıs, milli uyanışın da sembolüdür.
Atatürk'ün işgal altındaki vatanın kurtarılması, milletle elele bağımsız bir devletin kurulması amacıyla Samsun'a çıkması, Türk ve dünya tarihini derinden etkileyen sonuçlar doğurmuştur.
19 Mayıs'ta başlayan milli mücadele sonucunda, millet egemenliğini üstün kılan, çağdaş dünyanın değerlerini benimsemiş, modern bir Devletin kurulması, 20. yüzyıla damgasını vuran bir dönüm noktası olmuştur.
Bugün ülkemiz, Cumhuriyetimizin kuruluş felsefesinin dayandığı değerler ve ilkeler ışığında, muasır medeniyet seviyesinin üstüne çıkma azmi içinde, ilerlemesine devam etmektedir.
Türkiye, demokratik rejimiyle, devlet ve toplum yapısıyla, dinamik ve genç nüfusuyla, etkin dış politikasıyla, bölgesinde ve dünyada etkinliği sürekli artan bir ülkedir.
Türkiye ekonomik gücüyle, yükselen standartlarıyla, canlı toplumsal ve kültürel hayatıyla, kalkınma başarısıyla son yıllarda cazibe merkezine dönüşmüş durumdadır.
Memnuniyetle ifade etmek isterim ki; devletimiz ve milletimiz her zamankinden daha güçlüdür. Türkiye her alanda dünyaya kendini ispatlamış, istikrarlı bir ülke konumundadır.
Ülkemizin ulaştığı seviyenin, milletimizin Atatürk'ün işaret ettiği hedefleri gerçekleştirme konusundaki kararlılığının bir yansıması olduğunu vurgulamakta yarar görüyorum.
Devletimizin de, milletimizin de yegane amacı, ekonomide, kültür ve sanatta, sporda, bilim ve teknolojide Türkiye'yi daha da ileriye taşımaktır. Demokrasimizi daha da derinleştirmek, insan haklarını geliştirmektir. Halkımızın hayat standardını yükseltmek, refah ve mutluluğunu artırmak, çocuk ve gençlerimize mutlu ve huzurlu yarınlar armağan etmektir.
Atılan tüm adımlar, gösterilen tüm gayretler, genç nesillerin yaşayacakları büyük Türkiye'yi bugünden inşa etmeye yöneliktir.
Çünkü en büyük zenginliğimiz, gücümüz, umudumuz; çocuklarımız ve gençlerimizdir.
Ülkemizi çok daha yükseklere taşıyacak, tüm dünyada Türkiye'nin adından başarıyla söz ettirecek olanlar, bizlerden bayrağı devralacak gençlerimizdir. Genç nüfus, ülkemizin sahip olduğu en önemli potansiyeldir.
Gençlik geleceği şekillendirecek kitledir. Büyük Önder Atatürk de, bu bilinçle, inandığı ve güvendiği için 19 Mayıs'ı gençlere bayram olarak armağan ederken, aynı zamanda Cumuhuriyetimizi de onlara emanet etmiştir.
Sevgili Gençler,
Bugün sizlerin bayramı ve gurur günüdür. Varlığınızla, dinamizminizle, potansiyelinizle gücümüzü artırıyor, ümitlerimizi kuvvetlendiriyorsunuz.
Ülkesini seven nesiller olarak sizlerden beklentimiz büyüktür. Sizlerin daima bunun idraki içinde olacağınıza eminiz.
Önümüzdeki yıllarda memleketimizin kalkınma davasını sizler sürdürecek, sorunlarını sizler çözeceksiniz.
Sizlerin, sağlıklı, bilgili, güzel ahlâklı, kişililiğine, yeteneklerine ve niteliklerine güvenen, çalışkan, değerlerimize bağlı, hak ve özgürlüklerine sahip çıkan, sorumluluk sahibi bireyler olarak yetişmenize büyük önem veriyoruz.
Hedeflerinizi hep yüksek tutmalı, daima ileriye bakmalı, bugünkü Türkiye'nin de böyle bir anlayışın eseri olduğunu hep hatırlamalısınız.
Kendinizi daima geliştirmeli, araştırmalı, üretmeli, bilgiye, teknolojiye, ilerlemeye ve yeniliklere açık olmalısınız. Unutmamalısınız ki, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın da hatırlattığı gibi, hem kendinizi geliştirebilmenizin hem de sağlıklı bir hayat sürmenizin temel araçlarından biri de spora gereken önemi vermektir.
Başarıyı yakalayabilmek için, kendi değerlerimizin yanı sıra, dünyanın değerleriyle barışık olmalı, dünyanın gittiği istikameti doğru okumalısınız. İçinize kapanmadan, dünyada olup bitenleri yakından takip etmelisiniz.
Hızla değişen dünyamızda artık sınırlar kalkıyor. Gelecekte dünyanın her yerinde önemli görevler üstlenebilir, gurur verici başarılar elde edebilirsiniz. Bizler buna inanıyor ve sizlere güveniyoruz.
Tabii tüm bunlarla birlikte, insan haklarına, farklı düşüncelere, farklı kültürlere saygıyı, hoşgörüyü ve demokratik değerlere bağlılığı bir hayat tarzı haline getirmeniz de şüphesiz önemlidir.
Ülkemiz ve milletimiz için her zaman sevgiyle, inançla, vargücünüzle çalışacağınıza yürekten inanıyoruz.
Sizlerin, Türkiye'yi elbirliği içerisinde daha güçlü yapacağınızdan şüphe duymuyoruz.
Bu duygu ve düşüncelerle, siz sevgili gençlerimizin ve tüm milletimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı bir kez daha kutluyor, selam ve sevgilerimi sunuyorum."
Yazdır Paylaş Yukarı