Uganda Cumhurbaşkanı Yoweri Museveni'nin Türkiye Ziyareti

04.05.2010
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Uganda Cumhurbaşkanı Sayın Yoweri Museveni, Sayın Cumhurbaşkanımızın davetlisi olarak, 4-6 Mayıs 2010 tarihlerinde Türkiye'ye resmi ziyarette bulunacaktır.

Cumhurbaşkanı Museveni'nin ziyareti, Türkiye ile Uganda arasında gerçekleştirilecek en üst düzeydeki ilk ikili resmi ziyaret olması bakımından tarihi önemi haizdir.

Ziyaret sırasında yapılacak görüşmelerde, Türkiye-Uganda ikili ilişkileri en üst düzeyde gözden geçirilecek; işbirliğimizin siyasi, ekonomik, ticari, askeri, kültürel, insani her alanda çeşitlendirilmesi ve derinleştirilmesi imkanları değerlendirilecektir.

Uganda, ülkemizle birlikte 2009-2010 dönemi için Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi geçici üyeliğine seçilmiştir. Türkiye önümüzdeki Eylül ayında üstleneceği Güvenlik Konseyi Dönem Başkanlığı'nı Ekim ayında Uganda'ya devredecektir. Bu çerçevede, Sayın Cumhurbaşkanımız ile Yüksek Konuğu arasında gerçekleştirilecek görüşmelerde, başta Afrika kıtasında öne çıkan konular olmak üzere, Güvenlik Konseyi gündeminde yer alan güncel bölgesel ve uluslararası meseleler de ayrıntılı şekilde ele alınacaktır.

Cumhurbaşkanı Museveni'nin ülkemizi ziyareti kapsamında ayrıca, 5 Mayıs Çarşamba günü Ankara'da Türkiye-Uganda Ticaret ve Yatırım Forumu düzenlenecektir.

Ziyaret, dostluk ve işbirliği ilişkilerimizin daha da ileriye taşınmasına; Türkiye ve Uganda'nın BM Güvenlik Konseyi geçici üyeliği çerçevesinde bölgesel ve uluslararası konulardaki diyalog ve istişarelerimizin güçlendirilmesine imkan tanıyacak; keza, Afrika ile sahip olduğumuz stratejik ortaklık bağlarının geliştirilmesi yönündeki irade ve kararlılığımızın somut bir örneğini daha teşkil edecektir.
Yazdır Paylaş Yukarı