KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Mehmet Ali Talat'a Mesaj

19.04.2010
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Sayın Cumhurbaşkanımız'ın Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki Cumhurbaşkanlığı seçimleri çerçevesinde KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Mehmet Ali Talat'a gönderdiği mesaj aşağıda sunulmaktadır:

"Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin Kıbrıs Türk halkının örnek demokrasi kültürü ve anlayışını bir kez daha kusursuz biçimde ortaya koymuş olması hepimizi gururlandırmıştır. Kıbrıs Türkünün iradesi şeffaf biçimde sandığa yansımıştır.

Zat-ı Alinizin Cumhurbaşkanlığı döneminin istisnai başarısının ve Milli Davamıza, dolayısıyla Kıbrıs Türk halkına kazandırdıklarının bu vesileyle altının çizilmesi gerektiğini düşünüyorum.

Yaklaşık iki yıldır devam eden BM kapsamlı müzakere sürecini vizyon sahibi bir yapıcılık ve kararlılıkla sürdürdünüz. Rum tarafı sizin aldığınız sorumluluk ve gösterdiğiniz liderliğe bir nebze olsun ayak uydurmayı seçmiş olsa ve gerekli iyi niyeti gösterseydi, hepimizin ortak hedefi olan adil ve kapsamlı çözüme bugün itibarıyla şüphesiz ulaşılmış olacaktı.

Bununla birlikte, vizyonunuz ve mesainiz, dirayetli ve ileri görüşlü liderliğiniz, Kıbrıs sorununun çözümünü isteyen ve bu istikamette gayret sarfedenin Türk tarafı olduğunu uluslararası camia nezdinde yeniden ve tartışılamayacak bir açıklıkla göstermiştir.

Bu itibarla, Cumhurbaşkanlığı yüksek vazifeniz süresince yaptığınız hizmetlerin her zaman takdir ve şükranla hatırlanacağına eminim. Bilvesile, Zat-ı Alinize ve ailenize sağlık ve mutluluk temenni ediyorum."
Yazdır Paylaş Yukarı