Sayın Derviş Eroğlu'nu Tebrik

18.04.2010
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Sayın Cumhurbaşkanımız'ın Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde bugün gerçekleştirilen seçimlerde Cumhurbaşkanlığına seçilen Sayın Derviş Eroğlu'na gönderdiği tebrik mesajı aşağıda sunulmaktadır:


"Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde bugün gerçekleştirilen seçimlerde Cumhurbaşkanlığına seçilmeniz münasebetiyle en içten tebriklerimi ifade ediyorum.
Kıbrıs Türk halkının örnek demokrasisini ve siyasi olgunluğunu yansıtan biçimde, şeffaflık içinde yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimleri neticesinde, Kıbrıs Türkünün iradesi, içinden geçilmekte olan kritik dönemde bu yüce makama Zat-ı Alinizin seçilmesi yönünde tecelli etmiştir.
Engin devlet tecrübesine sahip bir lider olarak, Cumhurbaşkanlığınız döneminde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin daha güçlü, müreffeh ve uluslararası camiayla bütünleşmiş bir noktaya ulaşacağına inancım tamdır.
Milli davamız Kıbrıs'ta devam eden BM müzakerelerinin adil ve kalıcı bir çözüme ulaşması, Türkiye'nin ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin her zaman en samimi müşterek arzu ve hedefi olmuştur.
Bu hedefe ulaşılması yönünde Kıbrıs Türk halkının göstermiş olduğu azim ve iradeyi dün olduğu gibi bundan sonra da desteklemeye devam edecek, Kıbrıs Türk halkının verdiği haklı mücadelenin hedefine ulaşması için Anavatan ve Garantör olarak sorumluluklarımızı kararlılıkla yerine getirmeyi sürdüreceğiz.
Cumhurbaşkanı olarak, BM kapsamlı çözüm müzakerelerini Kıbrıs Türk tarafının bugüne kadar sergilemiş olduğu yapıcılık ve dinamizmle sürdüreceğinize ve en kısa sürede neticelendirilmesi için her türlü gayreti sarfedeceğinize inanıyorum.
Kıbrıs Türk halkının huzuru, güvenliği, refahı ve Ada'nın eşit sahibi olarak meşru haklarının gözetilmesinde Türkiye'nin kararlı desteğini ve yakın işbirliğini her zaman yanınızda bulacaksınız.
Bu duygu ve düşüncelerle, Zat-ı Alinize ve Kıbrıs Türk halkına en iyi dileklerimi iletiyor, yüksek vazifenizde başarılar temenni ediyorum."
Yazdır Paylaş Yukarı