Estonya Cumhurbaşkanı'nın Ülkemize Resmi Ziyareti

15.04.2010
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Estonya Cumhurbaşkanı Sayın Toomas Hendrik İlves, Sayın Cumhurbaşkanımızın davetine icabetle, 15-18 Nisan 2010 tarihlerinde ülkemize resmi ziyarette bulunacaktır. Hatırlanacağı üzere, Sayın Cumhurbaşkanımız da 9-11 Ekim 2008 tarihlerinde Estonya'ya resmi ziyaret gerçekleştirmişlerdi.

Sayın Cumhurbaşkanımız ile konuk Cumhurbaşkanı arasında 16 Nisan Cuma günü gerçekleştirilecek görüşmelerde, dostluk, işbirliği ve ittifak ilişkilerimiz tüm yönleriyle gözden geçirilecek, ilişkilerimizin daha da ileriye taşınması imkanları değerlendirilecek, ayrıca başta Avrupa Birliği ve NATO olmak üzere güncel bölgesel ve uluslararası konular hakkında fikir alışverişinde bulunulacaktır.

Cumhurbaşkanı Sayın İlves Ankara'daki temasları kapsamında ayrıca, Sayın Başbakanımız ve TBMM Başkanı Sayın Mehmet Ali Şahin ile görüşecek ve Bilkent Üniversitesi'nde bir konuşma yapacaktır.

Konuk Cumhurbaşkanı, Ankara'daki temaslarını takiben, 17 Nisan Cumartesi günü İstanbul'a geçecek ve 18 Nisan Pazar günü ülkemizden ayrılacaktır.

Cumhurbaşkanı Sayın İlves'in ülkemizi ziyareti, her alanda mükemmel düzeyde seyreden Türkiye-Estonya ilişkilerinin daha da ileriye götürülmesi yönündeki karşılıklı irade ve kararlılığımızın en üst seviyede teyidine, aynı şekilde bölgesel ve uluslararası konulardaki yakın diyalog ve istişarelerimizin güçlendirilmesine vesile olacaktır.
Yazdır Paylaş Yukarı