Oman Ziyareti

11.04.2010
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Sayın Cumhurbaşkanımız, Sultan Qaboos Bin Said Al Said'in davetlisi olarak, 12-14 Nisan 2010 tarihlerinde Oman Sultanlığı'na resmi ziyarette bulunacaklardır. Böylece, on üç yıllık bir aradan sonra, Türkiye ile Oman arasında Devlet Başkanı düzeyinde resmi ziyaret gerçekleştirilmiş olacaktır.

Sayın Cumhurbaşkanımıza ziyaretleri sırasında, Bakanlarımız, milletvekillerimiz ve resmî heyetimizin yanısıra, üniversitelerimizin, medyamızın ve iş dünyamızın temsilcilerinden oluşan geniş bir heyet refakat edecektir.

Sayın Cumhurbaşkanımız, Oman'daki temasları kapsamında, Sultan Qaboos ile görüşecekler, Oman Hükümet üyeleri ile temaslarda bulunacaklar, keza Muskat'ta düzenlenecek Türk-Oman İş Forumu'na hitap edeceklerdir.

Ziyaret, Türkiye ile Oman arasında mevcut olan dostluk, kardeşlik ve işbirliği ilişkilerinin en üst seviyede değerlendirilmesine; başta ekonomi, ticaret, karşılıklı yatırımlar ve savunma sanayii olmak üzere ilave işbirliği imkanlarının ele alınmasına vesile olacaktır.

Sayın Cumhurbaşkanımızın temaslarında, güncel bölgesel ve uluslararası gelişmeler ile Türkiye-Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) ilişkileri de gözden geçirilecektir.

Esasen, Türkiye ile Körfez ülkeleri arasındaki ilişkiler son yıllarda memnuniyet verici bir ivme kazanmış ve tesis edilen Stratejik Diyalog mekanizması çerçevesinde bu ilişkilerimiz kurumsal bir yapıya kavuşturulmuş olup, Körfez ülkeleri ile işbirliğimizin her alanda geliştirilmesi, aynı şekilde Türkiye-KİK Serbest Ticaret Anlaşması'nı biran önce sonuçlandırılması için yoğun gayret sarfedilmektedir.
Yazdır Paylaş Yukarı