Türk Polis Teşkilatı'nın Kuruluş Yıldönümü

10.04.2010
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Sayın Cumhurbaşkanımızın, Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluş yıldönümü dolayısıyla Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal'a gönderdikleri mesajları aşağıda sunulmaktadır:
"Türk Polis Teşkilatı'nın 165. kuruluş yıldönümünü tebrik ediyorum.
Türk Polis Teşkilatı, kamu düzeninin temini, halkımızın huzur ve güvenliğinin sağlanması, kanunların uygulanması, kişi haklarının korunması görevlerini başarıyla yerine getirmektedir.
Polis, sorumlulukları itibarıyla toplumsal hayatın ayrılmaz bir parçasıdır. Her zaman üstün bir gayret ve büyük fedakarlık içinde gördüğümüz Türk polisi, terörle mücadele, vatandaşların can ve mal emniyetinin teminat altına alınması, suçun önlenmesi, olayların aydınlatılması ve faillerin yakalanması amacıyla yürüttüğü tüm çalışmalarında halkımızın güvenini kazanmış ve desteğini almıştır.
Vatandaşlarımızın huzuru ve mutluluğu için gecesini gündüzüne katan, canla başla çalışan polisimizin başarılı uygulamalarının gerisinde, bu desteğin ve güvenin önemli payı bulunmaktadır.
Devletlerin, milletlerin ve kurumların gerek bilim ve teknolojideki yenilikleri yakalaması gerek demokrasi, hukukun üstünlüğü ve insan hakları konularında ileri bir seviyeye ulaşması; şüphe yoktur ki, dünyaya uyum sağlamak, daha iyi bir ülkede ve dünyada yaşayabilmek bakımından vazgeçilmez bir gerekliliktir.
Emniyet Teşkilatımız, devletimizin en köklü ve önemli kurumlarından biridir. Emniyet Teşkilatımızın teknolojik yenilikleri en üst seviyede kullanmak ve kendini geliştirmek amacıyla gösterdiği gayretleri takdirle izliyoruz.
Temel hak ve özgürlükler ancak toplumdaki huzur ve güvenin korunmasıyla yaşanabilir. Emniyet Teşkilatımız, kurulduğu günden bu yana böyle yüce bir amaca hizmet etmenin kıvancı içindedir.
Emniyet Teşkilâtımızın ve polisimizin, halkımızla bütünleşerek hizmet standartlarını her geçen gün daha da yükselteceğine, çalışmalarını evrensel değerlere bağlı kalarak, etkin şekilde devam ettireceğine inanıyorum.
Türk Polis Teşkilâtı'nın kuruluş yıldönümünde, şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle yad ediyor, büyük bir özveriyle ve hizmet aşkıyla çalışan bütün polislerimize şükranlarımı sunuyor, başarı dileklerimi, selam ve sevgilerimi iletiyorum."
Yazdır Paylaş Yukarı