Pakistan'ı Resmi Ziyaretleri

29.03.2010
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Sayın Cumhurbaşkanımız, Pakistan Cumhurbaşkanı Asıf Ali Zardari'nin davetine icabetle, 30 Mart - 2 Nisan 2010 tarihlerinde Pakistan'a resmi ziyarette bulunacaklardır. İki ayaklı olarak gerçekleştirilecek ziyaret, İslambad ve Lahor şehirlerini kapsayacaktır.

Sayın Cumhurbaşkanımıza ziyaretleri sırasında, Devlet Bakanı Prof. Dr. Sayın Mehmet Aydın, Sağlık Bakanı Prof. Dr. Sayın Recep Akdağ ve Tarım ve Köyişleri Bakanı Sayın Mehmet Mehdi Eker, milletvekillerimiz ve diğer resmi zevatın yanı sıra, üniversitelerimiz, sivil toplum örgütlerimiz, basın kuruluşlarımız ile iş dünyamızın temsilcilerinden oluşan geniş bir heyet refakat edecektir.

Sayın Cumhurbaşkanımız, Pakistan'ı ziyaretleri kapsamında İslamabad'da, Cumhurbaşkanı Zardari ile görüşecekler; ayrıca, Başbakan Gilani ve diğer üst düzey Pakistanlı yetkilileri kabul edeceklerdir.

Sayın Cumhurbaşkanımıza, İslamabad'da Kaid-i Azam Üniversitesi tarafından uluslararası ilişkiler alanında Fahri Doktora unvanı da verilecektir.

Sayın Cumhurbaşkanımız Lahor'daki temasları çerçevesinde, Pencap Eyaleti Başbakanı Şahbaz Şerif, Pencap Eyaleti Valisi Salman Taseer ve Pakistan Müslüman Ligi-Nawaz (PML-N) Lideri Navaz Şerif ile biraraya gelecekler, Muhammed İkbal'in anıt mezarı ile mezarın bulunduğu Badşahi Camii'ni ziyaret edeceklerdir.

Ayrıca, İslamabad ve Lahor'da, Sayın Cumhurbaşkanımızın da iştirakleriyle İş Forumu toplantıları düzenlenecektir.

Sayın Cumhurbaşkanımızın Pakistan'ı ziyaretleri çerçevesinde, Pakistan ile sahip olduğumuz tarihi ve köklü dostluk, kardeşlik ve işbirliği ilişkilerinin yanı sıra güncel bölgesel ve uluslararası gelişmeler en üst düzeyde ele alınacaktır.

Bu çerçevede, mükemmel siyasi ilişkilerimize paralel olarak, ekonomi, ticaret ve yatırımlar alanındaki işbirliğimizin müteahhitlikten enerjiye, ulaştırmadan bankacılığa, turizmden savunma sanayii projelerine uzanan geniş bir yelpazede somut projeler yoluyla güçlendirilmesi ve derinleştirilmesi imkanları değerlendirilecektir.

Sayın Cumhurbaşkanımızın ziyaretlerinin, 23 Mart günü kuruluşunun 63. yıldönümünü kutlayan dost ve kardeş Pakistan ile mevcut olan köklü tarihi ve insani bağlarımızdan güç alan mükemmel ve emsalsiz ilişkilerimizin, yoğunlaştırılmış işbirliği temelinde daha da ileriye taşınmasına katkı sağlayacağına inanılmaktadır.
Yazdır Paylaş Yukarı