Ermenistan Cumhurbaşkanı Sayın Serj Sarkisyan'a Üst Uçuş Mesajına Cevaben Gönderdikleri Mesaj

11.02.2010
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
(Gayrıresmi Türkçe Tercüme)

Ekselans, Aziz Dostum,

Türk hava sahasından geçişiniz münasebetiyle göndermiş olduğunuz nazik mesaja teşekkür ediyorum. Bu vesileyle, size ve komşu Ermenistan halkına mukabil selamlarımı iletiyorum.

Mesajınız vasıtasıyla ifade ettiğiniz düşünceleri memnuniyetle karşılıyorum. Türkiye-Ermenistan ilişkilerinin normalleştirilmesine yönelik ikili gayretlerimizin, çatışmalarla yoğrulmuş coğrafyamızda yeni bir barış ümidi doğurarak, dünya çapında haklı bir ilgi ve alaka gördüğü görüşünü paylaşıyorum. Komşu halklarımız arasında uzun süredir yerleşik önyargıların aşılması ile karşılıklı anlayış ve güvenin geliştirilmesi, esasen, ülkelerimiz arasındaki normalleşme sürecini desteklemekteki ana amaçlarımızı teşkil etmekteydi. Bu maksat ve taahhütlerdeki mütekabiliyet muhafaza edildiği müddetçe, bizim de bu gayeleri ileri götürmek konusundaki kararlılığımızın tam olduğundan şüphe etmemeniz gerekir.

Sorumlu yönetim anlayışının, hem verilen sözlerin arkasında durmayı, hem de sözlerin amellerle desteklenmesini gerektirdiği düşüncesine de keza katılıyorum. Bu itibarla, normalleşme sürecini ülkelerimiz arasında varılan anlayışbirliği doğrultusunda ileri götürmek için çalışmayı sürdüreceğiz. Tarihi nitelikteki bu süreci sonuçlandırmanın, taahhütlerimizin bütünüyle yerine getirilmesi kadar, yeterli siyasi cesareti ve vizyonu da sergileyebilmemizi gerektirdiğinin farkında olmalıyız.

Bölgemizde yaşayan tüm halklar için, sürdürülebilir barış, güvenlik, refah ve işbirliğinden müteşekkil bir gelecek ortak hedefimizi teşkil etmektedir. Ülkelerimiz için tatminkar bir neticeye ulaştırılması ümidiyle, mevcut süreçle şahsen meşgul olmayı sürdüreceğim.

Derin saygılarımın kabulünü rica ederim.
Yazdır Paylaş Yukarı