Hindistan ve Bangladeş'i Ziyaretleri

06.02.2010
Sayın Cumhurbaşkanımız, 7-12 Şubat 2010 tarihleri arasında Hindistan'a, müteakiben 12-13 Şubat 2010 tarihlerinde Bangladeş'e resmi ziyaretlerde bulunacaktır. Cumhurbaşkanımıza bu ziyaretlerinde, Devlet Bakanı Sayın Prof. Dr. Mehmet Aydın, Sağlık Bakanı Sayın Prof. Dr. Recep Akdağ, Ulaştırma Bakanı Sayın Binali Yıldırım, Milletvekillerimiz, bazı yerel yöneticilerimiz ve işadamlarından oluşan bir heyet eşlik edecektir.
Hindistan ziyareti sırasında Cumhurbaşkanı Pratibha Devisingh Patil ile görüşecek olan Sayın Cumhurbaşkanımız, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Ansari, Başbakan Singh, Dışişleri Bakanı Krishna, İktidar Partisi (Kongre) Başkanı Sonia Gandhi ile Ana Muhalefet Partisi (BJP) Başkanı Swaraj ile de biraraya gelecektir.
Ziyaret sırasında Türk ve Hintli işadamlarının katılımıyla düzenlenecek İş Forumu'na iştirak edecek olan Sayın Cumhurbaşkanımızın Mumbai Başkonsolosluğumuzun resmi açılışını gerçekleştirmeleri de öngörülmektedir.
Sayın Cumhurbaşkanımıza Yeni Delhi'deki Amity Üniversitesi tarafından Fahri Doktora unvanı verilecektir.
Bangladeş ziyareti kapsamında ise, Cumhurbaşkanı Mohammad Zillur Rahman ile görüşecek olan Sayın Cumhurbaşkanımız, ayrıca Başbakan Sheikh Hasina, Dışişleri Bakanı Dr. Dipu Moni, Maliye Bakanı Abul Maal Abdul Muhith ve Muhalefetteki Bangladeş Milliyetçi Partisi lideri ve eski Başbakan Khaleda Zia ile de biraraya gelecektir.
Türkiye-Bangladeş İş Forumu çerçevesinde iş dünyası temsilcileriyle buluşacak olan Sayın Cumhurbaşkanımız, Dakka Üniversitesi tarafından kendisine Fahri Doktora verilecek olması münasebetiyle düzenlenecek törene de katılacaktır.
Sayın Cumhurbaşkanımızın Hindistan ve Bangladeş ziyaretleri sırasında, sözkonusu ülkelerle ikili ilişkilerimizin mevcut durumu gözden geçirilecek, başta ekonomik ve ticari ilişkiler olmak üzere her alanda işbirliğinin geliştirilmesi imkânları üzerinde durulacaktır.