Çalışan Gazeteciler Günü

10.01.2010
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Sayın Cumhurbaşkanımızın Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yayımlanmasını istedikleri mesajları aşağıda sunulmaktadır:
"Şeffaf, demokratik, açık bir toplumu yaşatan en önemli unsurlardan biri de özgür ve tarafsız basının varlığıdır.
Türk basını, önemli ilerlemeler göstermiş, ülkemizin bugün geldiği seviyeye ulaşmasına da değerli katkılarda bulunmuştur.
Şüphesiz basınımızın gösterdiği gelişmede en önemli pay, basın çalışanlarına aittir.
Basın çalışanları, mesleklerinin gereğini yerine getirmek için fedakarca görev yapmaktadır. Basın çalışanlarının haklarının korunması, sorunlarının çözülmesi, hakettikleri hayat standartlarına kavuşmaları, onların görevlerini daha iyi yapmalarını sağlayacaktır. Gazetecilerimizin katkılarının yalnız basın sektörümüzü değil demokrasimizi ve dolayısıyla ülkemizi geliştireceği de unutulmamalıdır.
Toplumun sağlıklı haber alabilmesi ve olaylara farklı açılardan bakabilmesi için basın özgürlüğünün ve ifade hürriyetinin korunması şarttır.
Bugün ülkemizde her türlü fikir özgürce tartışılmakta ve basınımız herkesin düşüncesinin kamuoyuna aktarılması konusunda önemli görev yapmaktadır. Basın özgürlüğü ve ifade hürriyeti kapsamında yaşanan bazı aksaklıklar da hiç şüphesiz ki demokrasimiz geliştikçe ortadan kalkacaktır.
Basınımız, görevini yaparken hukukun evrensel standartlarından sapmamalı, kişi haklarına saygıyı asla ihmal etmemelidir. Doğru haber verme, tarafsızlık, özel hayata saygı, basın ve basın çalışanları için yol gösterici değerler olmalıdır. Türk basınının bu ilkeleri her zaman üstün tutacağına inanıyorum.
Benim beklentim, edebiyat, kültür-sanat, bilim ve teknoloji haberlerine basınımızın daha çok ilgi göstermesidir. Bu alanlardaki başarılar basınımızın da katkılarıyla teşvik edilmeli, gelişmeler ve etkinlikler kamuoyuna daha detaylı biçimde sunulmalıdır.
Siyasal gelişmeler ve gündem, diğer alanlardaki başarıların gözardı edilmesine yol açmamalıdır. Basınımızın bu konularda daha hassas davranacağından şüphe duymuyorum.
Değerli basın çalışanlarının Çalışan Gazeteciler Günü'nü tebrik ediyor, görevlerini yaparken hayatlarını kaybeden basın çalışanlarını rahmetle anıyor, tüm basın çalışanlarına sevgi ve selamlarımı iletiyorum."
Yazdır Paylaş Yukarı