Mehmet Akif Ersoy'un Vefatının Yıldönümü

27.12.2009
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
"İstiklal Marşımızın şairi Mehmet Akif Ersoy, edebiyatçı ve mütefekkir kimliği, yüksek ahlâkı, vatanseverliği, mütevazı hayatı, ölümsüz eserleriyle milletimizin hafızasında ve gönlünde unutulmaz bir yer edinmiştir.

Milletimizin yetiştirdiği büyük bir münevver olan; yazıları, konuşmaları ve şiirleriyle derin bir hayranlık uyandıran Mehmet Akif Ersoy, kültürümüzü zenginleştirmiş, fikir hayatımızda silinmez izler bırakmıştır.
Mehmet Akif Ersoy, Türk milletinin duygularını, milli ve manevi değerlerini, acılarını, kederlerini, sorunlarını yüreğinde hissetmiş ve bunları şiirlerinde en güzel şekilde ifade etmiştir.

Onun kaleme aldığı ve milletimize armağan ettiği İstiklal Marşı, şüphesiz bunun en mükemmel örneklerinden birini oluşturmaktadır.

Bağımsızlığımızın ve birliğimizin en önemli sembollerinden olan İstiklal Marşı, milletimizin özünü, hür yaşama kararlılığını ve yüceliğini ortaya koyan anıtlaşmış bir eserdir. İstiklal Marşı, coşku ve duygu seli yaratan mısralarıyla, taşıdığı yüksek manayla Türk milletine mal olmuştur.

Milli mücadele yıllarında yazıları ve Anadolu'yu dolaşarak yaptığı konuşmalarla insanları bilinçlendiren ve halkın mücadeleye katılmasını sağlayan Mehmet Akif, büyük bir vatansever olarak ülkemize değerli hizmetlerde bulunmuştur.

Mehmet Akif'in eserleri, geçmişi olduğu kadar, bugünü ve yarınları da anlamamıza yardımcı olacak bir mahiyettedir.

Güncelliğini hiçbir zaman kaybetmeyen, vefatının üzerinden geçen yıllara rağmen milletimizle daha çok bütünleşen Mehmet Akif'in hayat hikayesinden, kişiliğinden, fikirlerinden ve ölümsüz eseri Safahat'tan herkesin çıkaracağı önemli dersler olduğuna inanıyorum.

Milletimiz, Türk edebiyat ve düşünce tarihinin en önemli şahsiyetlerinden olan Mehmet Akif Ersoy'u unutmayacak, daima sevgi ve saygıyla yad edecektir.

Değerli vatan şairi Mehmet Akif Ersoy'u ebediyete intikalinin yıldönümünde saygıyla ve rahmetle anıyorum."
Yazdır Paylaş Yukarı