Atatürk'ün Ankara'ya Gelişinin 90. Yıldönümü

27.12.2009
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
"Büyük Atatürk ve arkadaşlarının milli mücadelenin merkezi olarak Ankara'yı seçmesi ve bu şehrimize gelmesi, İstiklal Mücadelesinin en önemli safhalarından biridir.

27 Aralık 1919'da Ankaralıların ve civar illerden gelen binlerce insanın coşkulu karşılayışları, Atatürk ve arkadaşlarına büyük cesaret, moral ve güç vermiştir.

Bu tablo aynı zamanda Türk milletinin birlik ve beraberliğini, bağımsızlığı için önündeki bütün engelleri ne pahasına olursa olsun aşacağını da gözler önüne sermiştir.

Milli mücadelenin karargahı olan Ankara, savaşın kazanılmasında önemli rol oynamış, Türkiye Cumhuriyeti'nin doğuşuna tanıklık etmiş ve bugüne kadar başkentlik görevini başarıyla yerine getirmiştir.

Ankara, Türkiye'nin muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkma gayretlerine katkıda bulunmayı sürdürecek ve Türkiye'nin gelişimiyle birlikte dünyanın en önemli başkentleri arasında isminden övgüyle bahsettirecektir.

Ankara'ya gelişinin yıldönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını ve Kurtuluş Savaşı'nın tüm kahramanlarını saygı ve rahmetle yad ediyor, vatandaşlarımıza selâm ve sevgilerimi iletiyorum."
Yazdır Paylaş Yukarı