Kubilay'ın Şehit Edilişinin Yıl Dönümü

22.12.2009
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Sayın Cumhurbaşkanımızın, Kubilay'ın şehit edilişinin yıldönümü dolayısıyla yayımlanmasını istedikleri mesajları aşağıda sunulmaktadır:

"Büyük Atatürk önderliğinde kurulan Türkiye Cumhuriyeti, modern, müreffeh, demokratik ve hür bir ülke olarak, muasır medeniyetler seviyesini aşma hedefine hızla ilerlemektedir.

Cumhuriyetin kuruluş ilkeleri ve felsefesi; Türkiye'nin, çağın gerektirdiği değişimlere uyum sağlayarak, büyümesine ve gelişmesine imkan vermektedir.

Ülkemiz, şüphesiz geride kalan 86 yıllık dönemde bazı üzücü olaylarla karşılaşmış, çetin imtihanlardan geçmiştir. 23 Aralık 1930 tarihinde Menemen'de başgösteren ve milletimize derin üzüntü yaşatan menfur hadise de, bunlardan biri olarak, toplumun ortak hafızasındaki yerini almıştır.

Bu vesileyle şunu bir kez daha vurgulamak isterim ki: Cumhuriyetimizin değerleri, milletimizin değerleridir. Türkiye birlik ve beraberliğine her şart altında sahip çıkacak; huzur, güven, refah ve istikrar içinde gelişen bir ülke olarak her alanda yükselmeye devam edecektir.

Milletimizin tarihi tecrübesi, akılcı tutumu, engin sağduyusu, geçmişte olduğu gibi, bugün ve gelecekte de bu süreçteki en önemli gücümüzü oluşturmaktadır.

Asteğmen Kubilay'ı, şehit edilişinin 79. yıldönümünde, tüm şehitlerimizle birlikte saygı ve şükranla anıyorum."
Yazdır Paylaş Yukarı