Kuveyt Ziyareti

19.12.2009
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Sayın Cumhurbaşkanımız, 21-22 Aralık 2009 tarihleri arasında Kuveyt'e resmi ziyarette bulunacaktır. Cumhurbaşkanımıza bu ziyaretinde, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Sayın Ali Babacan, Milletvekillerimiz ve işadamlarından oluşan bir heyet eşlik edecektir.

Ziyaret sırasında Kuveyt Emiri Şeyh Sabah Al-Ahmad Al-Jaber Al-Sabah ile biraraya gelecek olan Sayın Cumhurbaşkanımız, ayrıca, Kuveyt Veliaht Prensi Şeyh Nawaf Al-Ahmad Al-Jaber Al-Sabah, Kuveyt Başbakanı Şeyh Nasser Al-Mohammad Al-Ahmad Al-Sabah ve Kuveyt Ulusal Meclisi Başkanı Jassem Mohammad Abdulmohsen Al-Kharafi ile de görüşmelerde bulunacaktır.

Kuveyt ziyareti sırasında Türk ve Kuveytli işadamlarının katılımıyla düzenlenecek İş Forumu'na iştirak edecek olan Sayın Cumhurbaşkanımızın, Kuveyt Emiri Şeyh Sabah ile birlikte Kuveyt Petrol Şirketi'nin kuruluşunun 75. Yıldönümü kutlamalarına katılmaları da öngörülmektedir.

Sayın Cumhurbaşkanımızın ziyareti sırasında, Türkiye ve Kuveyt arasındaki ikili ilişkilerin mevcut durumu gözden geçirilecek, başta ekonomik ve ticari ilişkiler olmak üzere her alanda işbirliğinin geliştirilmesi imkânları üzerinde durulacaktır.

Tarihi ve kültürel bağlara sahip olduğumuz Kuveyt ile ilişkilerimiz son dönemde tatminkâr bir şekilde gelişmektedir. Sayın Cumhurbaşkanımızın ziyaretiyle ilişkilerimize yeni bir ivme verilmesi öngörülmektedir.
Yazdır Paylaş Yukarı