Karadağ Cumhurbaşkanı Sayın Vujanovic ile Düzenledikleri Ortak Basın Toplantısında Yaptıkları Açıklama

11.12.2009
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Değerli Basın Mensupları,
Değerli Dostum, Cumhurbaşkanı Sayın Filip Vujanovic'in nazik davetine icabetle, Karadağ'ı ziyaret eden ilk Türk Cumhurbaşkanı olmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum.
Karadağ'a gelişimizden itibaren, bize gösterilen büyük dostluk ve konukseverlik için çok teşekkür ediyorum.
Bugün büyük bir heyetle, Sayın Bakanlar, Milletvekilleri ve büyük bir İş Adamı heyetiyle birlikte Karadağ'dayız. İki ülkenin halklarının birbirine olan dostluğu çok tarihidir, eskidir ve çok sağlamdır. Buna dayanarak, bugün de ilişkilerimizi en güçlü bir şekilde devam ettiriyoruz.
Karadağ bağımsız olduktan sonra, kısa süre içerisinde çok başarılar elde etmiş ve dünya milletleri arasında itibarlı bir yer kazanmıştır. Bundan dolayı, bütün liderleri ve Karadağ halkını tebrik ediyoruz.
Değerli Dostum Cumhurbaşkanıyla, baş başa ve heyetlerarası yaptığımız görüşmelerde ikili ilişkilerimizi ve bölgesel ilişkileri gözden geçirdik. Her bakımdan Türkiye Karadağ ile beraber olacaktır. Ve ona daima destek verecektir.
NATO ile ilgili MAP (Üyelik Eylem Planı) anlaşmasının içerisine girmesi ve NATO üyeliği doğrultusunda ilk adımı atmış olmasından dolayı tebrik ediyoruz ve inanıyoruz ki kısa süre içerisine kadar, NATO'ya tam üye de olacaktır. Türkiye'nin desteği sonuna kadar devam edecektir, bu konuda.
Avrupa Birliği ile ilgili gelişmeleri de yakından takip ediyoruz. Müzakere yapan, tam üyelik müzakereleri yapan bir ülke olarak, Karadağ'ın Avrupa Birliği'ne en kısa süre içerisinde girmesini, bunu da çok arzu ediyoruz ve destekliyoruz.

Ekonomik alanda işbirliğimizi daha da çok geliştirme arzusundayız. Birçok, Türkiye'nin büyük yatırımcısı ve iş adamları benimle beraber bugün buradalar. İnanıyorum ki bu güzel, şirin ülkenizin cazibesini görecekler ve yarın yapacağımız iş toplantısında da Sayın Cumhurbaşkanı ile birlikte beraber, onlara daha çok yatırım yapmaları için çağrıda bulunacağız.
Bölgedeki istikrar ve güvenlik için bütün komşular arasında iyi ilişkiler içinde, istişare ve diyalog içerisindeyiz ve beraber çalışma içerisindeyiz. Buna da çok önem veriyoruz.
Son olarak şunu söylemek isterim ki; Türk halkının selamlarını ve en iyi dileklerini Karadağ halkına burada sunmak isterim.
Yazdır Paylaş Yukarı