Kosta Rika Cumhurbaşkanı'nın Ülkemizi Ziyareti

23.11.2009
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Kosta Rika Cumhurbaşkanı Sayın Oscar Arias, Sayın Cumhurbaşkanımızın davetlisi olarak, 23-26 Kasım 2009 tarihlerinde Türkiye'ye resmi ziyarette bulunacaktır.

Cumhurbaşkanı Arias'ın ziyareti, Kosta Rika ve Orta Amerika'dan ülkemize Devlet Başkanı düzeyinde gerçekleştirilen ilk resmi seyahat olma özelliğini taşımaktadır.

Cumhurbaşkanı Arias'a ziyareti sırasında, 24 Kasım 2009 tarihinde İstanbul'da Bahçeşehir Üniversitesi tarafından törenle Fahri Doktora unvanı takdim edilecek, konuk Cumhurbaşkanı ayrıca DEİK tarafından düzenlenen etkinlik çerçevesinde aynı gün iş dünyamızın temsilcileriyle de biraraya gelecektir.

Sayın Cumhurbaşkanımız ile Kosta Rika Cumhurbaşkanı Arias arasında 25 Kasım 2009 Çarşamba günü gerçekleştirilecek görüşmelerde, ikili ilişkilerimiz ele alınacak, Türkiye'nin Latin Amerika ve Karayiplere açılım stratejisi kapsamında bölge ülkeleriyle dostluk ve işbirliği münasebetlerinin ilerletilmesi imkânları değerlendirilecek, keza güncel bölgesel ve uluslararası gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulunulacaktır.

Cumhurbaşkanı Arias aynı gün, TBMM Başkanı Sayın Mehmet Ali Şahin ile görüşecek ve Ankara Üniversitesi'nde Latin Amerika üzerine bir konferans vererek, geçtiğimiz Temmuz ayında Üniversite bünyesinde açılan Latin Amerika Araştırma ve Uygulama Merkezi'nde Kosta Rika'nın önemli şairlerinden Jorge Debravo'nun büstünün açılışını yapacaktır.
Yazdır Paylaş Yukarı