Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Kuruluşunun 26. Yıl Dönümü

15.11.2009
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Sayın Cumhurbaşkanımızın, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 26. yıl dönümü nedeniyle Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat'a Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen aracılığıyla gönderdikleri mesajın metni aşağıda sunulmaktadır:


Sayın Cumhurbaşkanı,

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 26'inci yıldönümü münasebetiyle şahsınızı ve tüm Kıbrıs Türk halkını içtenlikle kutlarım.

Kıbrıs Türkü, varoluş mücadelesini, insan haklarına saygılı demokratik bir hukuk devleti olan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ni her geçen gün daha da ileriye götürerek, demokratik olgunluğa sahip kurumlarını sürekli biçimde geliştirerek taçlandırmaktadır. Kıbrıs Türkü'nün hürriyet ve eşitliğine sahip çıkmakta gösterdiği enerji ve kararlılık her türlü takdirin üzerindedir.

Kıbrıs Türk halkı, liderliğinizde, siyasi eşitlik ve iki kesimlilik temeli üzerinde Ada'da yeni bir Ortaklık kurulması istikametindeki yapıcı çabalarını sürdürmekte, bu yolda karşılaşılan tüm güçlük ve haksızlıklara karşın haklarının teminat altına alınacağı adil ve kalıcı bir çözüm yönündeki iradesini muhafaza etmektedir.

Türkiye, garantör ve anavatan olarak bugüne kadar olduğu gibi, her koşulda Kıbrıs Türk halkının hukuku, hürriyeti ve refahı için verdiği mücadelede yanında olmayı sürdürecek, tarihi ve ahdi yükümlülüklerini eksiksiz biçimde yerine getirecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle, Bayramınızı yeniden kutlar, bilvesile Kıbrıslı Türk kardeşlerime huzurlu, güvenli ve müreffeh bir gelecek temenni ederim.
Yazdır Paylaş Yukarı