İtalya Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Giorgio Napolitano'nun Ülkemizi Ziyareti

13.11.2009
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
İtalya Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Giorgio Napolitano, 16-19 Kasım 2009 tarihlerinde Sayın Cumhurbaşkanımızın davetlisi olarak, Türkiye'ye resmi bir ziyarette bulunacaktır. Konuk Cumhurbaşkanına ülkemizi ziyareti sırasında, Dışişleri Bakan Yardımcısı Alfredo Mantica'nın yanı sıra, Cumhurbaşkanlığı ve Dışişleri Bakanlığı üst düzey yetkililerinden oluşan bir heyet eşlik edecektir.

Ziyaret vesilesiyle, ikili ilişkilerimizin yanı sıra, Türkiye-AB ilişkileri ile bölgesel ve uluslararası konularda görüş alışverişinde bulunulacak ve işbirliği alanlarının çeşitlendirilerek daha da güçlendirilmesi imkanları değerlendirilecektir.

Cumhurbaşkanı Giorgio Napolitano ve beraberindeki heyet, Ankara'daki resmi temaslarının ardından İzmir'e geçerek, Türkiye'de yaşayan İtalyan vatandaşları ile biraraya gelecek ve bazı tarihi ve turistik yerleri ziyaret edecektir.

Söz konusu ziyaretin, Avrupa'da ve Akdeniz Havzası'nda ortak demokratik değerler çevresinde birleşen dost ve müttefik ülkelerimiz ve milletlerimiz arasındaki köklü ilişkilerin daha da ileriye taşınmasına, Türkiye-İtalya arasındaki stratejik işbirliği ve diyaloğun daha da pekişmesine imkan tanıyacağına inanılmaktadır.
Yazdır Paylaş Yukarı