Kazakistan Cumhurbaşkanı Nazarbayev'in Ülkemizi Ziyareti

21.10.2009
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, 21-24 Ekim 2009 tarihlerinde ülkemize resmi bir ziyarette bulunacaktır. Cumhurbaşkanı Nazarbayev'e ziyareti sırasında yüksek düzeyli bir heyet eşlik edecektir.

Ziyaret vesilesiyle gerçekleştirilecek görüşmelerde, ikili, bölgesel ve güncel uluslararası meselelerin ele alınması öngörülmektedir.

Kazakistan bağımsızlığını kazanmasından sonra Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev'in önderliğinde önemli kalkınma hamleleri gerçekleştirmiş, Orta Asya ve Avrasya'da önemli girişimlere öncülük etmiştir. Bu dönemde Türkiye-Kazakistan ilişkileri de her alanda sürekli gelişmiştir. Ziyaret vesilesiyle Türkiye ve Kazakistan arasındaki ilişkileri stratejik ortaklık seviyesine yükseltecek Stratejik İşbirliği Anlaşması da imzalanacaktır.

Konuk Cumhurbaşkanı'nın, TBMM Genel Kurulu'na hitap etmesi ve Ankara'daki resmi temaslarının ardından İstanbul'da Almatı Kültür Günleri etkinliği ile Türkiye-Kazakistan İş Forumu'na katılması da planlanmaktadır.

Sözkonusu ziyaretin, Türkiye-Kazakistan ilişkilerinin daha da derinleşmesi açısından önem taşıdığı değerlendirilmektedir.
Yazdır Paylaş Yukarı