Makedonya Cumhurbaşkanı Gjorge Ivanov'un Ülkemizi Ziyareti

15.10.2009
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Makedonya Cumhurbaşkanı Gjorge Ivanov, Sayın Cumhurbaşkanımızın davetlisi olarak, 15-18 Ekim 2009 tarihlerinde Türkiye'ye resmi ziyarette bulunacaktır.

Sayın Cumhurbaşkanımız ile Cumhurbaşkanı Ivanov arasında 16 Ekim 2009 Cuma günü gerçekleştirilecek resmi görüşmelerde, ikili dostluk ve işbirliği ilişkilerimiz tüm boyutlarıyla gözden geçirilecek, bölgesel ve uluslararası konularda görüş alışverişinde bulunulacaktır.

Türkiye ziyareti sırasında, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi tarafından kendisine Fahri Doktora verilecek olan Cumhurbaşkanı İvanov, İstanbul'da da temas ve incelemeler gerçekleştirecektir.

Türkiye, anayasal ismiyle tanıdığı dost Makedonya Cumhuriyeti'nin, Balkanlar'da sahip olduğu stratejik konumu ile çok etnili ve kültürlü toplumsal dokusu çerçevesinde Avrupa ve Avrupa-Atlantik kurumlarıyla bütünleşme gayretlerini samimi ve kararlı şekilde desteklemektedir.

İki ülke arasındaki ilişkiler, ortak tarihi, kültürel ve beşeri bağlar temelinde mükemmel düzeyde seyretmektedir. Cumhurbaşkanı Ivanov'un ziyareti, Türkiye-Makedonya ilişkilerinin daha da güçlendirilmesi yönündeki müşterek iradenin en üst düzeyde bir kez daha teyit edilmesine vesile olacaktır.
Yazdır Paylaş Yukarı