Fransa Ziyareti

06.10.2009
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Sayın Cumhurbaşkanımız, "Türkiye Mevsimi" vesilesiyle, Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin resmi davetlisi olarak, 7-9 Ekim 2009 tarihlerinde Fransa'yı ziyaret edeceklerdir.

Bu çerçevede, Sayın Cumhurbaşkanımız 9 Ekim Cuma günü Cumhurbaşkanı Sarkozy ile birlikte, 1 Temmuz 2009 – 31 Mart 2010 tarihleri arasında tüm Fransa genelinde gerçekleştirilmekte olan "Türkiye Mevsimi" kapsamında, Paris'in en önemli sanat mekanlarından "Grand Palais"de düzenlenecek "Bizans'tan İstanbul'a: İki Kıtanın Limanı" adlı serginin açılışını yapacaklardır.

Sözkonusu sergi açılışının ardından her iki Cumhurbaşkanı bir çalışma yemeğinde biraraya geleceklerdir. Sayın Cumhurbaşkanımızın Fransız mevkidaşıyla yapacakları görüşmede, dost ve müttefik ülkelerimiz arasındaki ikili ilişkiler ve işbirliği imkanları ele alınacak; güncel bölgesel ve uluslararası konularda görüş alışverişinde bulunulacaktır.

Öte yandan, Sayın Cumhurbaşkanımız Fransa'yı ziyaretleri sırasında, UNESCO Genel Direktörü Kochiro Matsuura'nın davetine icabetle, 8 Ekim tarihinde Özel Konuk olarak UNESCO 35. Genel Konferansı Genel Kurulu Bakanlar Forumu'nun açılış konuşmasını yapacaklardır.

Sayın Cumhurbaşkanımız, Paris'te Fransız Uluslararası İlişkiler Enstitüsü (IFRI) tarafından öndegelen Fransız siyasetçi, akademisyen ve kanaat önderlerinin katılımıyla 7 Ekim tarihinde düzenlenecek soru-cevaplı akşam yemeğine de iştirak edeceklerdir.

Fransa'yı ziyaretleri sırasında Sayın Cumhurbaşkanımız onuruna 8 Ekim tarihinde Başbakan François Fillon tarafından öğle yemeği, Senato Başkanı Gérard Larcher tarafından da akşam yemeği verilecektir.

Sayın Cumhurbaşkanımız ayrıca, Başbakan Fillon ile birlikte, Türkiye ekonomisi ile Türkiye-Fransa ekonomik ve ticari işbirliğine yönelik olarak TÜSİAD ile Fransız muadili olan MEDEF tarafından 9 Ekim tarihinde tertiplenecek "Fransız-Türk Ortaklığı: Avrupa'da ve Dünyada Daha Güçlü Olmak" başlıklı ortak etkinliğe katılacaklardır.

Sayın Cumhurbaşkanımız, ziyaretleri sırasında Fransa'da ulusal düzeydeki gazete, dergi ve haber kanallarına da mülakatlar vereceklerdir.
Yazdır Paylaş Yukarı