2009-2010 Eğitim-Öğretim Yılı

23.09.2009
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Sayın Cumhurbaşkanımızın, 2009-2010 Eğitim-Öğretim Yılının başlaması dolayısıyla yayımladıkları mesaj aşağıda sunulmaktadır:
"Eğitim, kalkınmanın ve gelişmenin temeli, ülkemizin geleceğidir. Çocuk ve gençlerimizi ne kadar iyi yetiştirebilirsek, onlara ne kadar çok imkan sunabilirsek, ülkemizin yarınları da o kadar parlak olacaktır.
Türkiye'nin, sürdürülebilir gelişmeyi sağlamış, ekonomik, bilimsel, sosyal ve kültürel bakımdan güçlü, demokrasisi mükemmel, daha müreffeh ve rekabet gücü yüksek bir ülke olarak ilerlemesi için, eğitim alanındaki çalışmaların ve yatırımların kararlılıkla devam etmesi elzemdir.
Geleceğimizin teminatı olarak gördüğümüz çocuk ve gençlerimizin en iyi imkan ve şartlara kavuşturularak, çağın gerekleri doğrultusunda kaliteli bir eğitim almaları, Devletin öncelikleri arasında yer almaktadır.
Yeni nesillerin insan haklarına, insanlara ve düşüncelere saygılı, hoşgörülü, yeteneklerini geliştirebilen, düşünebilen, bilgiye ulaşabilen, çok okuyan, demokrasiyi, modern dünyanın değerlerini bilen bireyler olarak yetiştirilmelerine büyük önem veriyoruz.
Çocuk ve gençlerimize ancak böylelikle dünyanın kapılarını açabileceğimiz, kendilerini her ülkede ispat edebilmeleri için alternatifler sunabileceğimiz kanaatindeyim.
Bu vesileyle şunu da vurgulamak isterim ki, yeni nesillerin başarılı olmaları, sadece okulların, öğretmenlerin ve ailelerin değil, Türkiye'nin de başarısı olacaktır.
Bu nedenle, okul öncesinden üniversiteye kadar eğitimin her kademesinde standartların ve kalitenin daha da yükseltilmesinin, bilgi çağının şartları doğrultusunda yeniliklerin ve uygulamaların hayata geçirilmesininin önemine dikkat çekmek istiyorum. Bununla birlikte bilgi teknolojilerinden yararlanarak eğitimin sürekliliğinin sağlanması da gerekmektedir.
Türkiye'de son yıllarda eğitim alanında sevindirici gelişmeler meydana geldiğini, çalışmaların devlet-vatandaş işbirliğiyle bir seferberliğe dönüştüğünü hep birlikte görüyoruz. Devletimiz ve milletimiz, eğitime yapılan yatırımın, insana ve geleceğe yapılan yatırım olduğunun şuuruyla hareket etmektedir.
Uzakgörüşlü hamlelerle ülkemizi, eğitim başta olmak üzere, bütün alanlarda hedeflediğimiz seviyeye, Atatürk'ün öngördüğü muasır medeniyetler seviyesinin üstüne taşıyacağımıza inancım tamdır.
Bu süreçte biliyoruz ki en büyük yük, fedakar öğretmenlerimizin omuzlarındadır. Bugün Türkiye'nin geleceği, öğretmenlerimizin yetiştirdiği "fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür" nesillerle şekillenmektedir. Yeni bir eğitim-öğretim yılına başlarken büyük bir sevgiyle görev yapan öğretmenlerimize şükranlarımı sunuyorum.
2009-2010 Eğitim-Öğretim yılının verimli geçmesini temenni ediyorum. Değerli öğretmenlerimize, sevgili öğrencilerimize ve tüm eğitim camiasına başarılar diliyorum, selamlarımı ve saygılarımı iletiyorum."
Yazdır Paylaş Yukarı