Ramazan Bayramı Mesajları

19.09.2009
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Aziz Vatandaşlarım,
Millet olarak bir Ramazan Bayramı'nı daha karşılamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Sizleri sevgiyle ve saygıyla selamlarken Bayram'ı ruhuna uygun biçimde huzur, barış ve kardeşlik içinde geçirmenizi diliyorum.
Dini bayramlar yardımlaşma, dayanışma, kardeşlik ve dostluk duygularının en yoğun şekilde yaşandığı müstesna günlerdir. Bayramlarda dargınlıklar, kırgınlıklar unutulur ve bireysel sevinçler ortak mutluluğa dönüşür. Dolayısıyla bayramların, daha çok kucaklaşmak ve kaynaşmak için önemli bir fırsat olduğuna inanıyorum.
Kıymetli Vatandaşlarım,
Türkiye, 70 milyonun kardeşçe yaşadığı, sevinçte, tasada ortak refleks gösteren güçlü bir ülkedir.
Asırlardır hoşgörünün egemen olduğu Anadolu iklimi, milletimizin hasletlerinin olgunlaşmasına ve insanlar arasındaki bağın güçlenmesine imkan sağlamıştır.
Ne mutlu bizlere ki birbirine sıkı sıkı sarılan, değerlerine ve kültürüne sahip çıkan, herkesin gıpta ile baktığı bir milletiz.
Bizler bin yıldır bu topraklar üzerindeyiz. Bu süreç içinde ortak sevinçler, acılar yaşadık. Büyük güçlüklerin üzerinden hep birlikte geldik. Engin birikimimizle, zengin bir tarihsel ve kültürel miras oluşturduk.
Bu miras içinde farklıların bulunması tabiidir. Bunlar Anadolu kültürü içinde yoğrularak zenginleşti ve bu günlere geldi.
Farklılıklarımız, kültürel çeşitliliğimiz ortak mirasımızı oluşturan zenginliğimizdir. Sahip olduğumuz bu birikimi en iyi şekilde koruyacağız.
Güzel yarınların temellerini hep birlikte atacağız. Ayrılığı değil, birliği ve sevgiyi yaşatacağız. Toplumumuzu kuşatan ortak değerlerimize sahip çıkacağız.
Bayramlar bu duyguları hep pekiştirmiştir. Bayramlar aynı zamanda bir renk, bir sevinç, bir coşku ve daima bir umut olmuştur.
Çocukluğumuzun o huzur veren bayramlarını ve bayramlarda oluşan sevgi ortamını hangimiz unutabiliriz?
Bu güzelllikler nasıl nesiller boyu yaşatılarak bizlere kadar ulaştıysa, bizler de gelecek nesillere bunu en güzel biçimde aktarabilmeliyiz.

Sevgili Vatandaşlarım,
Bu bayram gününü fırsat bilerek bir düşüncemi daha paylaşmak istiyorum.
Ülkenin geleceği için, daha güzel günler için herkes birbirini anlamaya çalışmalıdır. Birbirimizi anlamak için de önce dinlemeliyiz. Birbirimizi ne kadar iyi anlarsak, sorunlarımızı o kadar rahat çözebiliriz.
Empati kurarak, kendimizi karşımızdakinin yerine koyabilmeliyiz.
Nasıl başkalarından saygı bekliyorsak, bizim de bu saygıyı karşımızdakine göstermek zorunda olduğumuzu unutmamalıyız.
Farklı görüşlere daima hoşgörüyle yaklaşmalı, herkesin düşüncesini ifade etmesine saygı duymalıyız. Fikirlerin samimi bir şekilde tartışılması ve paylaşılması açık toplum olmanın da şüphesiz en önemli gereklerindendir.
Milletimizin hasletleri arasında yer alan hoşgörüyü daima öne çıkarmalıyız.
Bunları başardığımız müddetçe, hedeflerimize daha hızlı ulaşacağımızdan, halkımızın huzur ve mutluluğunu artıracağımızdan şüphe duymuyorum.
Büyük bir dinamizm yakalayan Türkiye, istikrarını koruyan, uluslararası alanda ağırlığını sürekli artıran güçlü bir ülke olarak yükselmeye devam etmektedir ve edecektir.
Türkiye dünyada sözü dinlenen, uluslararası sorunlarda arabuluculuğuna ve desteğine ihtiyaç duyulan güçlü bir ülke profili çizerken, içeride de tüm kurumlarının ve toplumun tüm kesimlerinin katkısıyla bu istikrarını sürdürmesi hayati önem taşımaktadır.
Bu güçlü konumumuzun farkına vararak kendimize haksızlık etmekten kaçınalım. Büyük düşünelim ve potansiyelimizi iyi kullanalım.
Demokrasisini olgunlaştıran, insan hak ve özgürlüklerinde ciddi adımlar atan, ekonomisini güçlendiren Türkiye geleceğe güvenle bakmaktadır.
Bin yıldır bu topraklarda barış içinde yaşayan milletimizin birlikteliğine bundan sonra da kimsenin zarar veremeyeceğini bir kez daha vurgulamakta yarar görüyorum.
Yeter ki kendimize güvenmeye ve özgüvenimizi sağlam tutmaya devam edelim. En büyük gücümüz olan birlik ve beraberliğimizi koruyalım.
Bu vesileyle şunu da hatırlatmak isterim ki: Memleketimizin kıymetini bilelim. Bugüne kadar itinayla koruduğumuz kardeşlik bağlarımıza zarar verecek, sorumsuz söylem, eylem ve davranışlardan kaçınalım. Ayrılık yaratarak aramıza nifak tohumları sokmak isteyenlere hep birlikte karşı çıkalım.
Türkiye'nin yarınlarının aydınlık olduğuna yürekten inanıyorum.
Bu duygu ve düşüncelerle Yüce Milletimin, bütün insanlık alemiyle birlikte bu güzel bayramını tebrik ediyor; daha nice mutlu ve sağlıklı bayramlara hep birlikte ulaşmayı Allah'tan temenni ediyorum.
Yazdır Paylaş Yukarı