Sakarya Zaferi'nin Yıldönümü

13.09.2009
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Sayın Cumhurbaşkanımızın, Sakarya Zaferi'nin yıldönümü dolayısıyla yayımladıkları mesaj aşağıda sunulmaktadır:
"Milletçe yürüttüğümüz istiklal mücadelesinin en önemli safhalarından biri de Sakarya Zaferi'dir.
Büyük yokluklar ve güçlükler içinde elde edilen bu zafer, Kurtuluş Savaşı'nın kazanılması sürecinde çok önemli bir dönüm noktası olmuştur.
Milletimizin temsilcisi Yüce Meclisimiz o günlerde kritik kararlara imza atarak milli mücadeleyi başarıyla yürütmüştür.
Meclisimizin Başkomutanlık yetkisini verdiği Mustafa Kemal Atatürk, şiddetli çarpışmalara sahne olan Sakarya Meydan Muharebesi'ni üstün askeri dehasıyla sevk ve idare ederek büyük bir başarıya imza atmıştır.
Türk askeri Kurtuluş Savaşı'nın her safhasında olduğu gibi Sakarya'da da inanılmaz bir kahramanlık örneği göstermiştir. Milletimiz cephedeki ordusuna kadını erkeği, genci yaşlısıyla büyük destek vermiştir.
Sakarya Zaferi'nin ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi, Atatürk'e Mareşal Rütbesi ve Gazi Unvanını vererek, milletimizin Büyük Öndere sevgisini, inancını, takdir ve minnet duygularını en anlamlı şekilde ifade etmiştir.
Sakarya Zaferi'yle birlikte dünya, Türk milletinin vatan sevgisiyle neler yapabileceğine bir kez daha tanık olmuş, diplomaside önemli kazanımlar elde edilmiştir. Bu zafer Türk halkına büyük moral vererek kurtuluş umutlarını artırmıştır.
Bu topraklar büyük zorluklar ve fedakarlıklarla vatan yapılmıştır. Bugün bizlere düşen görev birlik ve beraberlik içinde bu vatan ve bağımsızlığımız için hangi bedelleri ödediğimizi unutmadan ülkemizi geleceğe taşımaktır.
Cumhuriyeti hep birlikte kurduk, yine onu hep birlikte yücelterek muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkaracağız.
Bu anlamlı günün yıldönümünde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Kurtuluş Savaşı'nın tüm kahramanlarını rahmetle anıyor, vatandaşlarımıza sevgi ve saygılarımı sunuyorum."
Yazdır Paylaş Yukarı