728. Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Söğüt Şenlikleri

13.09.2009
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Sayın Cumhurbaşkanımızın, 728. Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Söğüt Şenlikleri dolayısıyla, Bilecik Valisi Musa Çolak'a gönderdikleri mesaj aşağıda sunulmaktadır:
"728. Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Söğüt Şenlikleri'ne davetiniz için teşekkür ediyorum.
Milletimizin yetiştirdiği büyük bir devlet adamı olan Ertuğrul Gazi, yiğitliği, bilgeliği, önderliği, ileri görüşlülüğü ve adaletli idare anlayışıyla tarihimize damgasını vurmuştur.
Söğüt onun öncülüğünde, kuruluşa, milletimiz için ebediyete kadar devam edecek bir sürecin başlamasına beşiklik etmiş, Türk milletinin geçmişten geleceğe uzanan tarihi serüveninde çok önemli bir durak olmuştur.
Babasının ilkelerini, fikirlerini ve idare anlayışını benimseyen Osman Gazi, güçlü ve büyük bir devletin temellerini atmıştır.
Osmanlı Devleti, bir medeniyet zirvesi olarak, bilimde, edebiyatta, sanatta, mimaride ve diğer birçok alanda meydana getirdiği görkemli eserlerle, insanlığın her bakımdan ilerlemesine büyük katkıda bulunmuştur.
Osmanlı Devleti'nin şüphesiz en önemli vasfı, farklı inanç, köken ve kültürlerin uyum içinde birarada yaşamasına imkan tanıyan idare tarzını başarıyla uygulamış olmasıdır. Farklılıklarımızı, kültürel çeşitliliğimizi zenginlik kabul eden, eşitliğe, adalete ve hoşgörüye dayanan bu idare düzeninin oluşturulmasında şüphesiz Ertuğrul Gazi ve onun yolundan yürüyen liderlerin rolü büyüktür.
Bugün bu köklü mirasın temsilcisi bir nesil olarak, geçmişimizi unutmadan, toplumsal barışın, kardeşliğin, birlik ve beraberliğimizin güçlenmesi, huzurun ve refahın artması için hep birlikte çalışıyoruz. Türkiye'nin aydınlık yarınlarını, tarihimizden güç alarak hep birlikte kuracağımızdan, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne taşıyacağımızdan şüphe duymuyorum.
Söğüt'te düzenlenen ve halkımızın coşkuyla kutladığı şenlikler, ecdadımızın emaneti olan vatanımıza, kültürümüze, birlik ve beraberliğimize sahip çıkacağımızı tüm dünyaya en güçlü şekilde göstermektedir.
Bu manidar şenlik dolayısıyla, hiçbir gücün Türk milletinin birlik ve beraberliğine zarar veremeyeceğini bir kez daha vurgulamak isterim.
Ertuğrul Gazi'yi ve onun şahsında bu toprakları ebedi Türk yurdu yapan atalarımızı saygı, minnet ve rahmetle anıyor, vatandaşlarımıza selam ve sevgilerimi iletiyorum."
Yazdır Paylaş Yukarı