Adlî Yılın Başlaması

07.09.2009
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Sayın Cumhurbaşkanımızın 2009-2010 Adlî Yılının başlaması dolayısıyla yayımladıkları mesaj aşağıda sunulmaktadır:
"Anayasa'nın 2. maddesinde Cumhuriyet'in nitelikleri arasında sayılan hukuk devleti ilkesi, çağdaş devlet olmanın en önemli şartları arasında yer almaktadır.
Demokrasinin, temel hak ve özgürlüklerin teminatı olan hukuk devletinde aslolan, hukukun üstünlüğünün sağlanması ve adaletli bir düzenin gerçekleşmesidir.
Kuvvetler ayrılığı ilkesinin benimsendiği, demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti, geçmişten günümüze, hukukun üstünlüğünü bütün alanlara yayma ve derinleştirme konusunda memnuniyet verici bir performans göstermiştir. Bu bağlamda hukuk sistemimizin evrensel düzeyi giderek yükselmektedir.
Bununla birlikte, çağdaş dünyadaki konumumuzu sağlamlaştırmak amacıyla hukuk alanında sürdürülecek reformlarla ülkemizde hukukun üstünlüğünün daha da güçlendirilerek hâkim kılınmasının önemi büyüktür.
Avrupa Birliği sürecinde, demokratik standartları yükseltecek, yargı bağımsızlığını güçlendirecek, yargı hizmetinin kaliteli ve etkin şekilde sunulmasını sağlayacak reformların kararlılıkla ve ilgili tüm tarafların aktif katılımıyla hayata geçirilmesi büyük önem taşımaktadır.
Evrensel normlar ve değerler ışığında çağdaş bir hukuk sistemine sahip olması, Türkiye'nin gücüne güç katacak, uluslararası platformdaki saygınlığını artıracaktır.
Hukuk sistemimizin geliştirilmesi ile demokrasi ve insan hakları alanlarındaki standartlarımızın daha ileriye taşınmasını amaçlayan çalışmalarda Türk yargısının yol gösterici katkılarını her seviyede sürdüreceğine inanıyorum.
2009-2010 Adlî Yılında, adaletin tevzii için ülkenin her köşesinde fedakarca görev yapan yargı çalışanlarına başarılar diliyor, selam ve sevgilerimi iletiyorum."
Yazdır Paylaş Yukarı