Sivas Kongresi'nin Yıl Dönümü

04.09.2009
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Sayın Cumhurbaşkanımızın, Sivas Kongresi'nin yıldönümü dolayısıyla yayımladıkları mesaj aşağıda sunulmaktadır:
"Modern, demokratik ve bağımsız Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunda Sivas Kongresi'nin şüphesiz büyük önemi bulunmaktadır.
Atatürk'ün önderliğinde yürütülen milli mücadelenin temel taşlarından biri olan Sivas Kongresi, Türk milletinin vatanına sahip çıkma kararlılığının, bağımsız ve özgür bir ülkede birlikte yaşama iradesinin ortaya çıkardığı bir eserdir.
Milletin temsilcileri vatanın içinde bulunduğu güç şartlara rağmen Sivas'ta, ülkenin kaderini derinden etkileyen cesur kararlara imza atmışlardır.
Milli iradenin üstün kılınması, milli egemenlik ilkesinin hayata geçirilmesi bakımından tarihimizin en önemli halkalarından birini oluşturan Kongre'de, Türk milletinin kurtuluşuna ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşuna temel oluşturan kararlar alınmıştır.
Esas itibariyle Sivas Kongresi kararları, millet egemenliğine dayanan yeni bir devletin doğuşunu müjdeleyen kararlardır.
Amasya'da, Erzurum'da ve Sivas'ta yeşeren bağımsızlık ümidi ve milli ruh, gösterilen emsalsiz dayanışma ve fedakarlık, Atatürk'ün liderliğinde milli mücadelenin zaferle sonuçlanmasını sağlamıştır.
Milletimizin iradesi doğrultusunda güçlü ve sağlam temeller üzerinde kurulan Türkiye Cumhuriyeti, Atatürk'ün gösterdiği hedefe ulaşmak yolunda emin adımlarla ilerlemektedir.
Sivas Kongresi'nin 90. yıldönümünü kutladığımız bu günde, bir taraftan millet olarak büyük bir gururu yaşarken, diğer taraftan da birlik ve beraberlik içinde, ülkemizin her alanda yükselmesi için omuz omuza, sorumlulukla çalışıyoruz.
Gelecek nesillere hak ettikleri şartları sağlamak, her bakımdan daha güçlü bir ülke bırakmak amacıyla herkes üstün bir gayret göstermektedir. Geçmişte elde ettiğimiz başarılar, Türkiye'nin huzur, güven, refah ve istikrar içinde gelişen bir ülke olarak yoluna devam edeceğinin de kanıtıdır.
Toplumun tüm kesimlerinin bu süreçte; birliğimizi korumanın, devletimizin sürekliliğini sağlamanın, ecdadımıza ve gelecek nesillere karşı en önemli borcumuz olduğunun şuuruyla hareket etmesi, yarınlara güvenle bakmamızı mümkün kılmaktadır.
Sivas Kongresi'nin yıldönümünde, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, tarihi kararları alan değerli temsilcileri, tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyor, vatandaşlarımıza selam ve sevgilerimi iletiyorum."
Yazdır Paylaş Yukarı