Zafer Haftası Mesajı

25.08.2009
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
"Türk milleti tarih boyunca sayısız zaferlere imza atmış, vatan sevgisi ve dayanışmasıyla her türlü güçlüğün üstesinden gelmiştir.
Bunun en güzel örneklerinden biri de milletimizin Büyük Atatürk'ün önderliğinde verdiği İstiklal mücadelesidir. Büyük Taarruz ve Başkomutan Meydan Savaşı sonucu elde edilen 30 Ağustos Zaferi bu görkemli mücadelenin en parlak halkalarındandır.
26 Ağustos'ta Büyük Taarruz'la başlayan ve 9 Eylül'de Türk Ordularının İzmir'e girişi ile sona eren İstiklal Mücadelesinin son evresiyle nihai zaferimiz ilan edilmiştir.
Milletimizle bütünleşen Ordumuz, Atatürk'ün komutasında üstün bir cesaret ve fedakarlıkla yenilmez denilen orduları dize getirmiştir. "Ya istiklal ya ölüm" şiarıyla binlerce şehit verilmiş ama vatan toprağı kaderine bırakılmamıştır. Vatanı için eşsiz bir mücadele gösteren Mehmetçiğin kahramanlığı da tarihin sayfalarına işlenmiştir.
Bu zafer, Türk milletinin sarsılmaz bütünlüğünü, birlik ve beraberliğiyle tüm engelleri aşacağını, bağımsız ve hür yaşama iradesini tüm dünyaya bir kez daha göstermiş, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti'ne giden sürecin de temellerini atmıştır.
Büyük Önder Atatürk, Cumhuriyet'le her alanda kalkınma hamlesi başlatarak Türkiye'nin uluslararası alanda söz sahibi olan, saygın bir ülke durumuna gelmesi için milli seferberlik ilan etmiştir.
Milletimiz, bu seferberliği sürdürmek, Türkiye Cumhuriyeti'ni muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma hedefini gerçekleştirmek için kararlıdır. Milletimizin vatan sevgisi, birlik ve beraberliği en önemli gücümüzdür. Bizler geçmişte elde edilen zaferleri ekonomide, teknolojide, bilimde ve diğer alanlardaki başarılarla taçlandıracağız.
Ecdadımıza ve gelecek nesillere karşı en önemli sorumluluğumuz budur.
İstiklal Mücadelesinin önderi Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, varlığımızı borçlu olduğumuz şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı ve minnetle anıyorum.
Zafer Haftasını kutluyor, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin tüm mensuplarına ve vatandaşlarıma selam ve saygılarımı iletiyorum."
Yazdır Paylaş Yukarı