Katar Emiri Al Thani'nin Ziyareti

16.08.2009
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Katar Emiri Altesleri Şeyh Hamad Bin Khalifa Al Thani, Sayın Cumhurbaşkanımızın davetlisi olarak, 17-18 Ağustos 2009 tarihinde ülkemize çalışma ziyaretinde bulunacaktır. Ziyaret sırasında Emir Şeyh Hamad'a, bazı Hükümet üyelerinden müteşekkil üst düzey bir heyet refakat edecektir.

Türkiye ile Katar arasında mükemmel seviyede seyreden ikili ilişkiler ve işbirliğimiz son yıllarda en üst düzeyde gerçekleştirilen karşılıklı ziyaretlerle her alanda önemli ivme kazanmıştır. Bilindiği üzere, Sayın Cumhurbaşkanımız Emir Şeyh Hamad Bin Khalifa Al Thani'nin davetine icabetle 5–7 Şubat 2008'de Katar'a resmî ziyarette bulunmuşlardı.

Katar Emiri Şeyh Hamad'ın ziyareti vesilesiyle İstanbul'da yapılacak görüşmelerde, köklü dostluk ve kardeşlik temelindeki siyasi, ekonomik, ticari, kültürel ilişkilerimizin ve işbirliğimizin tüm boyutlarıyla daha da güçlendirilmesi imkanları değerlendirilecek; iki ülkeyi yakından ilgilendiren güncel bölgesel gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulunulacaktır.

Emir Şeyh Hamad'ın ziyareti, ülkelerimiz arasındaki karşılıklı güvene dayalı münasebetlerin, halklarımızın ortak yararı doğrultusunda çeşitlendirilmesine ve derinleştirilmesine vesile olacaktır.
Yazdır Paylaş Yukarı