Anafartalar Zaferi'nin Yıl Dönümü

10.08.2009
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Sayın Cumhurbaşkanımızın, Anafartalar Zaferi'nin yıldönümü dolayısıyla yayınladıkları mesaj aşağıda sunulmaktadır:
"Çanakkale Savaşları, sadece Türk tarihinin değil, dünya tarihinin de dönüm noktalarından biridir.
Çanakkale'de milletimiz adeta bir hayat mücadelesi vermiş, vatan sevgisiyle, azmiyle, cesaretiyle, kahramanlığıyla büyük bir destan yazmıştır.
18 Mart 1915'te elde edilen Deniz Zaferinin ardından, kara savaşlarının kritik bir aşamasında kazanılan Anafartalar Zaferi de, Türk milletinin kutsal vatanına sahip çıkma kararlılığını bir kez daha dünyaya ilan etmiştir.
Anafartalar Grup Komutanı Mustafa Kemal idaresindeki Türk Ordusu'nun Anafartalar'da elde ettiği zafer, tarihimizin parlak sayfalarından birini oluşturmaktadır.
Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Çanakkale'deki başarısıyla büyük bir komutan ve lider olarak tarih sahnesindeki yerini almış ve milletimizin geleceğine damgasını vurmuştur.
Çanakkale'de sergilenen birlik ve dayanışma, gösterilen büyük fedakarlık, milletimizin ortak idealler etrafında kenetlendiğinde tüm güçlüklerin üstesinden geleceğini de anlamlı bir şekilde ortaya koymuştur.
Türk milleti bu ruhla, geçmişten devraldığı sorumluluğun şuuruyla, ülkemizi daha da yüceltmek yolunda el birliği içinde çalışmaktadır. Tarihimizdeki unutulmaz başarılar bizleri gururlandırmakta, Türkiye'nin her alandaki standartlarını yükselterek, daha güçlü ve müreffeh bir ülke haline gelme çabalarına ilham vermektedir.
Anafartalar Zaferi'nin yıldönümünde, büyük komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, Çanakkale'de tarih yazan tüm kahramanlarımızı saygı, rahmet ve şükranla anıyorum."
Yazdır Paylaş Yukarı