TÜBİTAK'ın Kuruluş Yıl Dönümü

24.07.2009
Yazdır Paylaş Yazıları Büyült Yazıları Küçült
Sayın Cumhurbaşkanımızın, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu'nun kuruluş yıldönümü dolayısıyla, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Nüket Yetiş'e gönderdikleri mesaj aşağıda sunulmaktadır:
"Bugün dünyada gelişmiş ekonomiler incelendiğinde, hepsinin gücünün bilim ve teknolojiye dayandığı görülmektedir. Bu bakımdan bilim ve teknoloji, toplumsal refahın, üretimin, ekonomik gücün ve rekabetin temel unsurudur.
Araştırma-geliştirme olmadan, bilgi üretmeden, bilimi güçlendirmeden, teknoloji geliştirmeden Türkiye'nin hedeflerine ulaşamayacağının bilincindeyiz.
Bilime, araştırma-geliştirmeye ve her kademede eğitime yapılan yatırım, ülkemizin geleceği açısından hayati önem taşımaktadır.
Bu anlayışla Türkiye'de son yıllarda ciddi bir kararlılık sergilenmekte, bilim ve teknolojinin gelişmesi için büyük hamleler gerçekleştirilmektedir. Bir taraftan bilim ve teknolojiye, Ar-Ge faaliyetlerine önemli miktarlarda kaynak ayrılırken, diğer taraftan da araştırma iklimini daha uygun hale getiren, bilim adamlarını teşvik eden yasal düzenlemeler ve uygulamalar hayata geçirilmektedir.
Bilim ve araştırma ülke gündemindeki önceliğini sürekli korumaya devam etmektedir. Dünyayla rekabet edebilen, bilim ve teknoloji alanında da kendini kanıtlamış, dünyada ses getiren buluşlara imza atmış bir Türkiye için herkes koordineli bir şekilde çalışmaktadır.
Türkiye yaptığı yatırımların neticesini önümüzdeki yıllar içerisinde alacak ve eminim ki gelecek nesiller her bakımdan daha güçlü, gelişmiş, modern bir ülkede yaşama imkanına kavuşacaklardır.
46. kuruluş yıldönümünü kutlayan Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu, şüphesiz bu sürecin en önemli aktörlerinden biri konumundadır.
TÜBİTAK, dünyayla uyumlu bilim ve teknoloji politikaları geliştirilmek, Ar-Ge faaliyetlerini teşvik etmek ve desteklemek, bilim ve teknoloji kültürünün geliştirilmesinde öncülük yapmak, toplumu bilim ve teknoloji konusunda bilinçlendirmek amacıyla takdirle karşılanacak hizmetlerde bulunmaktadır. Bu hizmetlerin ülkemizin rekabet gücünün artmasına büyük katkı sağladığı muhakkaktır.
TÜBİTAK'ın, üniversitelerin, bilim ve teknoloji alanındaki diğer aktörlerin çalışmalarıyla mevcut potansiyelimizin en iyi şekilde değerlendirileceğine, Türkiye'nin yakın zamanda, bilim ve teknolojide bir cazibe merkezi haline geleceğine inancım tamdır.
Türkiye'nin TÜBİTAK'ın öncülüğünde yeni teknolojiler üretme ve bu yeni teknolojileri hızla üretime dönüştürme konusunda gerçekleştirdiği başarılı projeler, bu inancımızı daha da güçlendirmektedir.
Bu vesileyle Cumhurbaşkanı olarak, bilim ve teknoloji alanındaki faaliyetleri destekleyeceğimi, özendireceğimi ve himaye edeceğimi bir kez daha vurgulamak istiyorum.
TÜBİTAK'ı bilim ve teknolojiye, bilimsel araştırmaya yaptığı katkılardan ve bilim adamlarına sağladığı desteklerden dolayı tebrik ediyorum.
Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu'nun kuruluş yıldönümünde, size ve Kurum çalışanlarına başarı dileklerimi, selam ve sevgilerimi iletiyorum."
Yazdır Paylaş Yukarı